Sanatoriul Dobriţa aşteaptă să scape de 11 miliarde de lei vechi datorie

289

În ciuda deficitului bugetar cu care se confruntă majoritatea instituţiilor deconcentrate din judeţul Gorj, Sanatoriul Dobriţa se pare că va reuşi să scape, în următoarele zile, de datoriile în valoare de 

aproximativ 11 miliarde de lei. Managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, a declarat astfel, că, în următoarele zile, se va semna actul adiţional, prin care Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate va achita indicatorii suplimentari realizaţi de unitatea medicală, pe acest an.

Pentru conducerea Sanatoriului Dobriţa dar şi pentru angajaţii spitalului, următoarele zile vor fi cruciale pentru că se încearcă ştergerea datoriilor de miliarde de lei pe care unitatea medicală le înregistrează la furnizori, încă de acum doi ani de zile. Directorul unităţii spitaliceşti, Tiberiu Tătaru, a declarat că în urma discuţiilor purtate cu oficialii din sănătate se va ajunge, în cele din urmă, la semnarea unui act adiţional prin care unităţii medicale să îi fie plătiţi indicatorii economici realizaţi suplimentar, peste plafonul încheiat cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Gorj. În aceste condiţii cei 11 miliarde de lei achitate vor ajuta la ştergerea datoriilor avute la furnizorii de medicamente, materiale sanitare sau utilităţi. Dacă se va materializa totul, Sanatoriul va intra într-un ritm normal de activitate cu atât mai mult cu cât, la începutul săptămânii viitoare, va avea loc şi recepţia noii centrale termice, investiţie care a însemnat şi termoizolarea clădirii. Directorul Sanatoriului Dobriţa consideră că prin darea în funcţiune a noului sistem de încălzire se va reuşi să se facă o economie de aproximativ o jumătate de miliard de lei la agentul termic. În mod normal, pe timp de iarnă, spitalul plătea în medie 900 de milioane de lei la căldură şi energie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here