Salvamontiştii vâlceni le cer gorjenilor să ocolească Transalpina

282

Serviciul Judeţean Salvamont Vâlcea recomandă tuturor turiştilor, în special celor care vin din Gorj, să nu ignore avertismentele autorităţilor şi să se aventureze în zona Transalpina, având în vedere că se anunţă începând de miercuri precipitaţii sub formă de zăpadă.

“Având în vedere că diferenţele de temperatură între Râmnicu Vâlcea şi zona Transalpinei sunt de 12 grade, este foarte uşor pentru oricine să înţeleagă că este absolut de nerecomandat să se aventureze pe şoseaua respectivă. Este o şosea de creastă care urcă la 2.000 de metri. Săptămâna trecută am avut probleme cu turişti rătăciţi, destul de dificilă a fost intervenţia, nu mai spun de acum când va fi zăpadă. Problema este că lucrarea nefiind finalizată, în sensul acelor parapeţi de siguranţă, lucrurile se pot complica şi mai mult în caz de accident”, a declarat miercuri, Mircea Lera, şeful Salvamontului.
Potrivit avertizărilor ANM, în zona de munte se anunţă căderi de zăpadă. DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina, este şoseaua care urcă la cea mai înaltă altitudine din România, aproximativ 2.100 de metri, traversând judeţele Gorj, Alba, şi Vâlcea. Cei 20 de km de pe teritoriul judeţului Vâlcea sunt la altitudini de peste 2.000 de m, pe zone de gol alpin.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here