Salvamontiștii din Gorj au stabilizat în Munții Lotrului un cioban mușcat de două ori de un șarpe!

330

Un cioban în vârstă de 62 de ani, despre care există suspiciunea că ar fi fost muşcat de o viperă, duminică, în timp ce se afla în Munţii Lotrului, a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, în ajutorul victimei intervenind salvamontiştii din judeţul Gorj, care deţin o ambulanţă echipată pentru acţiuni de salvare pe teren accidentat.

Ciobanul a fost muşcat de ambele mâini, după ce s-a aplecat să ia un obiect de jos şi nu a observat şarpele. Bărbatul a relatat salvamontiştilor că prima dată a fost muşcat de o mână, iar apoi, de spaimă, nu a reuşit să se retragă la timp, moment în care a fost muşcat şi de cealaltă mână. “Nu ştiu dacă s-a aplecat să ia ceva de jos, un lemn, o ciupercă sau altceva, dar când s-a aplecat şarpele l-a muşcat de o mână şi apoi de cealaltă. Probabil că muşcăturile nu au fost atât de severe sau a fost nimerit într-o zonă mai puternică a mâinilor, mai bătătorită”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Incidentul a avut loc în Munţii Lotrului, în zona Tâmpa Mare, la circa 1600 metri altitudine, la limita judeţelor Alba şi Sibiu.

Cei mai buni, cei mai aproape
Salvamontiştii din Gorj au fost chemaţi să intervină, în cadrul unui comandament în care au fost ajutaţi de colegii lor din: Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Sibiu, deoarece erau cea mai apropiată echipă de prim răspuns care avea la dispoziţie o ambulanţă de teren, capabilă să ajungă în locul în care se afla ciobanul. „Echipajul din Rânca a plecat spre locul incidentului, a trecut Transalpina, acolo a făcut joncţiunea cu o ambulanţă venită de la Hunedoara, am continuat drumul împreună cu maşina Salvamont. După ce am stabilizat victima, ciobanul a fost transportat la spital”, a detaliat şeful Salvamont Gorj. Bărbatul a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, în urma evoluţiei bolnavului medicii urmând să se pronunţe dacă muşcăturile au fost de viperă şi necesită ser antiviperin. “Bărbatul a ajuns la spital şi din primele observaţii se pare că nu ar fi vorba de o muşcătură de viperă. Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă”, a declarat directorul unităţii medicale.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here