Salarii întârziate pentru angajaţii Căminului de Bătrâni din Novaci

140

Cei 20 de angajaţi ai Serviciului de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice din Novaci îşi primesc salariile cu întârziere. Abia săptămâna trecută Primăria Oraşului Novaci a reuşit să le plătească salariile pe luna iulie, iar până la sfârşitul anului se speră să se ajungă la zi cu plăţile.

Dumitru Leuştean, edilul oraşului Novaci spune că la momentul venirii sale în fruntea Primăriei, deja erau restanţe de trei luni la plăţile către Serviciul de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice. Între timp, s-a reuşit achitarea unei părţi din bani, însă încă există o întârziere de două luni. Totuşi, primarul speră ca până la sfârşitul acestui an să se rezolve această problemă. „Eu i-am preluat cu o datorie de trei luni, iar săptămâna trecută le-am dat banii pe iulie. Fac tot posibilul ca până la sfârşitul acestui an să fim la zi cu plăţile către Căminul de Bătrâni”, a mărturisit Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Cheltuieli lunare de 500 milioane lei vechi
Potrivit edilului Dumitru Leuştean, cheltuielile Serviciul de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice din Novaci ajung lunar la aproximativ 500 milioane lei vechi, jumătate din sumă fiind asigurată de către Primăria Novaci. „La Căminul de Bătrâni, cheltuielile lunare se ridică la aproape 500 milioane lei vechi, din care 50% asigură Primăria. Noi am mai încercat să atragem sponsorizări, să mai găsim şi alte soluţii de finanţare, dar până acum nu am găsit nimic”, a precizat Leuştean. La Serviciul de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice din Novaci sunt găzduiţi 30 de vârstnici, de care se ocupă 20 de angajaţi. Deşi au restanţe salariale, angajaţii Căminului continuă să se dedice activităţilor zilnice, îngrijindu-i pe bătrâni aşa cum se cuvine. Autorităţile locale din Novaci fac tot ce se poate pentru ca în următoare perioadă să ajungă la zi cu plăţile către personalul Căminului de Bătrâni din Novaci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here