Salariaţii lui Giurcău, două zile de protest spontan la locul de muncă

254

Atât marţi, cât şi miercuri, salariaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj s-au alăturat acţiunilor de protest declanşate la nivel naţional de către funcţionarii publici din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Şi comisarii CJPC Gorj au declanşat acţiuni de protest în cursul acestor zile, aliniindu-se astfel colegilor din teritoriu afiliaţi la Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici. Astfel, marţi, 7 iunie, între orele 12.00-13.00, şi ieri între 11.00 şi 12.00, cei opt comisari din cadrul CJPC Gorj, alături de şeful Mădălin Giurcău, au declanşat o acţiune de protest spontană, care nu a perturbat însă activitatea instituţiei. Aceste acţiuni au menirea de a atrage atenţia asupra salarizării inacceptabil de mici a funcţionarilor publici din cadrul instituţiei şi a discordanţelor extreme de mari care există pe plan salarial între aceştia şi ceilalţi funcţionari publici cu atribuţii similare. Nemulţumirea actuală vine în contextul în care, în această perioadă, se poartă discuţii la nivel naţional despre o aliniere a salariilor funcţionarilor publici din cadrul ANPC cu cele ale funcţionarilor publici din alte instituţii cu atribuţii similare, lucru care a creat de-a lungul timpului o amplă nemulţumire.
protest opc“Angajaţii sistemului ANPC, singura instituţie care apără consumatorii de bunurile alimentare, nealimentare şi serviciile neconforme, protestează față de nepăsarea Guvernului exprimată prin salarizarea proastă a acestei categorii de funcţionari. Astfel, din cauza politicii salariale deficitare, această instituţie a ajuns să funcţioneze cu doar două echipe de control la nivel judeţean având ca rezultat încărcarea angajaţilor cu până la 600 de sesizări/comisar, făcând total ineficientă o instituţie de care cetăţenii au cu adevărat nevoie. Bugetari sau angajaţi ai domeniului privat, fiind cu toţii consumatori de bunuri şi servicii, trebuie să sprijinim acest protest spontan pentru a determina Guvernul Cioloş să rezolve situaţia de criză în care se află această instituţie şi angajaţii ei”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.
Manifestările de nemulţumire a funcţionarilor publici din cadrul CJPC Gorj nu au perturbat activitatea instituţiei, primindu-se şi în intervalul orar de protest sesizări ori reclamaţii din partea consumatorilor gorjeni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here