Şalapa, edilul din Glogova: „Candidez din nou!”

255

ionsalapaEdilul comunei Glogova, Ion Şalapa îşi doreşte al treilea mandat de primar, deoarece spune că mai are multe proiecte importante de finalizat. Atragerea fondurilor europene şi realizarea unor investiţii de interes pe raza localităţii pe care o păstoreşte sunt motive suficiente pentru a-l determina pe Şalapa să lupte pentru încă un mandat.

Când vine vorba despre o nouă candidatură la primăria comunei Glogova, Ion Şalapa, aflat acum la cel de-al doilea mandat de primar, răspunde ferm: „Candidez din nou! Am multe proiecte pe care trebuie să le duc până la capăt”.

Proiecte importante, la Glogova

Atragerea fondurilor externe este o preocupare a edilului de la Glogova. Pe asemenea fonduri el are prinse o serie de proiecte ce visează reţeaua de drumuri, dar şi cea de apă sau canalizare. „Am obţinut un proiect pe programul Ministerului Dezvoltării, în valoare de 55 de miliarde de lei vechi. Vor fi asfaltate 27 de uliţe, în total fiind vorba despre 4,5 kilometri de asfalt. Am depus şi un proiect de epurare a apelor uzate, pe fonduri externe, în valoare de 125 de miliarde lei vechi, un sistem de canalizare de 22 de kilometri. Avem prinsă şi extinderea de apă cu traversare peste râul Motru, sat Cămuieşti, tot pe fonduri externe”, explică Ion Şalapa, primarul comunei Glogova.

Investiţii în cultură şi distracţia copiilor

Căminul cultural din Glogova va fi şi el modernizat, autorităţile locale având în plan un astfel de proiect. „Am prins două proiecte prin Agenţia de Dezvoltare a Zonelor Miniere şi aşteptăm să se vireze banii; vom reabilita căminul cultural şi vom realiza două parcuri de joacă pentru copii”, mai spune edilul comunei Glogova. Prin urmare, deşi păstoreşte o localitate din mediul rural, primarul Ion Şalapa optează şi pentru investiţii în domeniul cultural, dar nu-i uită nici pe micuţii cetăţeni, cărora s-a gândit să le facă două parcuri unde să se joace.

„Casa Verde”, la Glogova

Ion Şalapa accesează fonduri şi pentru panouri solare, prin programul „Casa Verde”, pentru toate instituţiile de pe raza comunei sale. „Sunt în lucru proiectele pentru „Casa Verde”; prin acest program dorim să montăm panouri solare la toate instituţiile: Primărie, Bibliotecă, Dispensar şi aşa mai departe”, a afirmat Ion Şalapa, primarul Comunei Glogova. Cât priveşte relaţia cu parlamentarii de Gorj de pe colegiul uninominal din care face parte şi Glogova, Şalapa spune că a avut o relaţie bună cu aceştia: „Şi cu senatorul Ion Ruşeţ şi cu deputatul Constantin Severus Militaru am colaborat bine”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here