S-a tăiat subvenţia crescătorilor de bovine

2

bovineDin acest an, sprijinul în sectorul zootehnic, respectiv pe bovine, a dispărut, lăsându-i pe crescătorii de vaci cu buza umflată. Cel care a rămas în picioare este cel pentru femelele ovine şi caprine.

 

Fermierii gorjeni crescători de caprine şi ovine pot solicita sprijin zootehnic financiar până la data de 31 mai.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal, agricultorii trebuie să deţină minim 50 de ovine, respectiv 25 de caprine, iar vârsta acestora să fie de până la un an până la data de depunere a cererii de primire a sprijinului financiar. Începând cu campania din acest an, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor raportate de fermieri şi numărul celor găsite la verificare, se aplică reduceri sau chiar excluderi de la plată. „Atunci când există o diferenţă mai mică sau egală cu trei între animalele solicitate şi cele determinate, nu se aplică nicio penalizare”, a declarat Traian Crăc, director coordonator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj.
Conform declaraţiilor lui Crăc, există posibilitatea să apară o subvenţie şi pentru bovine în perioada următoare. Anul trecut, la nivel de Gorj, au existat 8.700 de agricultori crescători de bovine care au primit subvenţie. În judeţul nostru, în anul 2009 au fost depuse un număr de 604 cereri pentru plăţile în sectorul zootehnic pentru un efectiv de 87.157 de capete ovine/caprine.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here