S-a finalizat montarea grinzilor la pasajul din zona Slobozia

337

În cursul acestei săptămâni a fost finalizată montarea tuturor grinzilor pasajului de la KM 3+518 Vest, pasaj unde Varianta de Ocolire traversează DN 67 în zona localității componente Slobozia. La ora actuală se lucrează la montarea grinzilor la pasajul din cartierul Drăgoieni.

Lucrările pe Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu avansează cu pași repezi. Recent a fost finalizată montarea grinzilor pe pasajul din zona Slobozia. “În total au fost montate 21 de grinzi, fiecare având greutatea de 17000 kilograme și o lungime de 22,5 metri. Până la finalizarea pasajului se vor turna peste 2500 tone de beton; tot betonul este achiziționat de către anteprenor de la furnizori locali”, precizează reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
La ora actuală se lucrează la montarea grinzilor la pasajul din zona Drăgoieni. Proiectul variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune construcţia a 19,957 km de drum, a patru poduri, a opt pasaje şi a trei intersecţii la nivel. Valoarea totală a proiectului este de 96.651.483,87 de lei din care valoarea totală eligibilă este de 74.424.126,80 de lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85% din valoarea totală eligibilă a Proiectului respectiv 63.260.507,78 de lei, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat. Varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune realizarea unui traseu rutier atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulţi kilometri de centură) va asigura legăturile între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) şi are o lungime de 14,9 kilometri. Varianta vest asigură legăturile între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) şi Băile Herculane (DN 67D) şi are o lungime de cinci kilometri. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67. Varianta va fi construită pe DN 66, care traversează municipiul Târgu-Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67 D, incident în nord-vest. Termenul pentru finalizarea centurii Târgu-Jiu, amplasată pe DN66, va fi de doi ani, la care se adaugă o perioadă similară pentru notificarea defecţiunilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here