Ruşeţ, Condescu, Videanu şi Ariton, la întâlnire cu Boc

271

IMG_6438Preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, dar şi actualul ministru al Economiei, Ion Ariton, au avut ieri, în această formulă, o întrevedere cu premierul Emil Boc. Aceasta s-a organizat în cabinetul primului ministru, problema principală discutată fiind Electra.

Cei cinci au discutat la Bucureşti în special despre punerea în aplicare a problemelor legate de constituirea companiei Electra şi despre găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de arieratele Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO). Este vorba despre blocajul pe care îi provoacă SNLO-ului, RAAN Severin, CET Govora şi CET Braşov, care nu îşi plătesc datoriile către unitatea minieră gorjeană. S-a discutat, de asemenea, despre şomajul tehnic, mai ales că nu există un cadru legislativ privind aplicarea acestui timp de şomaj pe anul 2011. S-a stabilit aici că, sub coordonarea Ministerului Economiei dar şi a Ministerului Justiţiei, specialiştii în drept să mai facă o radiografie privind problemele care opresc constituirea Electra şi Energetica.

Ruşeţ: “Am participat în calitate de preşedinte al PD-L Gorj”

Ion Ruşeţ a fost mulţumit după această întâlnire, anunţând că una similară va mai avea loc şi după data de 10 februarie. “A fost o întâlnire stabilită şi la cererea sindicatelor la care eu am participat în calitatea mea de preşedinte al PD-L Gorj. Să nu uităm că Gorjul este judeţul IMG_4271care va avea cele mai mari probleme dacă nu se va constitui compania Electra. Consider că s-au făcut paşi importanţi şi să nu uităm că la aceste discuţii au participat atât actualul cât şi fostul ministru al Economiei. La jumătatea lunii februarie, probabil, va mai avea loc o întâlnire în care se vor analiza şi problemele sociale ale zonelor expuse din Oltenia. Sunt, în continuare, adeptul dialogului social, dus de toţi partenerii sociali implicaţi într-un program de restructurare”, a declarat Ion Ruşeţ. În ce priveşte disponibilizările, acestea nu au fost pe ordinea de zi a şedinţei, dar Ruşeţ a menţionat că trebuie să se creeze un cadru legislativ în privinţa regimului de aşteptare în care vor intra viitorii disponibilizaţi aflaţi în prag de pensionare. De asemenea, Ruşeţ a declarat că Gorjul, în ce priveşte existenţa investiţiilor dar şi atragerea de investiţii care să creeze alternative, se află într-o situaţie defavorizată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here