Ruşeţ acuză puterea că dă primul mare tun la Hidroelectrica

272

Senatorul Ion Ruşeţ a luat poziţie faţă de intrarea în insolvenţă a celui mai mare producător de energie hidro din România, politicianul fiind convins că demararea procedurilor respective are ca scop final privatizarea mascată a Hidroelectrica.

Parlamentarul PDL susţine că societatea respectivă a vândut suficient de multă energie şi are o poziţie pe piaţă care îi permiteau să fie pe profit, nu să intre în insolvenţă, el nefiind de acord nici cu motivarea administraţiei Hidroelectrica în privinţa posibilităţii denunţării contractelor cu „băieţii deştepţi” după intrarea firmei în insolvenţă.
„Insolvenţa Hidroelectrica este de fapt un jaf, iar problema rezilierii contractelor bilaterale de energie doar un pretext. De fapt, contractele probabil vor fi duse la capăt, dar Hidroelectrica va fi administrată de o firmă de lichidare. Cu alte cuvinte, câteva persoane vor avea pe mână un patrimoniu imens, va fi o privatizare mascată. Pentru că în ciuda faptului că încearcă să dezinformeze opinia publică, afirmând că se doreşte o reorganizare a societăţii, este foarte clar că acesta va fi rezultatul”, spune senatorul.
Ruşeţ i-a adresat o interpelare, în Parlament, şi ministrului economiei, căruia i-a cerut un punct de vedere despre viitorul Complexului Energetic Oltenia. Senatorul nu este de acord cu posibila privatizare a CEO în prima parte a anului viitor şi consideră că realizarea unei astfel de privatizări va avea efecte negative asupra economiei judeţului, mai ales că nu au fost purtate discuţii pe această temă cu partenerii sociali.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here