Romeo Chiriac, instalat oficial în funcţie

201

Picture 058Romeo Chiriac a fost numit joi, 28 iulie, în funcţia de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Chiriac este director de drept al AJOFM încă din data de 22 iulie, în urma câştigării concursului de ocupare a funcţiei de director executiv al AJOFM Gorj, organizat luni, 18 iulie, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

 

Instalarea oficială în funcţie a acestuia a avut loc însă de abia ieri, la sediul AJOFM Gorj, în prezenţa subprefectului Marcel Romanescu.

Joi, la sediul AJOFM Gorj, a avut loc instalarea în funcţie a noului director executiv al instituţiei, Romeo Chiriac. Acesta a reuşit să obţină o notă peste opt la concursul susţinut la Bucureşti în data de 18 iulie, înlocuind-o astfel pe Mihaela Moţa, care, potrivit ordinului 405 din 21.07.2011, emis de Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), revine în funcţia de consilier deţinută anterior în cadrul instituţiei: „Preşedintele ANOFM, domnul Silviu Bian, în temeiul art. 22, alin. 3 din Legea 202/2006, privind organizarea şi funcţionarea ANOFM, republicată, emite următorul ordin: începând cu data de 22.07.2011, doamnei Moţa Mihaela îi încetează exercitarea cu caracter temporar a funcţie publice de conducere de director executiv la AJOFM Gorj şi revine în funcţia publică de execuţie de consilier, grad profesional superior, deţinută în cadrul aceleiaşi instituţii”.

Romanescu: „Chiriac va ocupa această funcţie şi după trecerea celor 4 ani”

Cel care a citit ordinul oficial de numire în funcţie a noului director a fost subprefectul Marcel Romanescu, acesta declarându-se încântat de ocazia de a fi prezent la instalarea unui director în fruntea agenţiei în care a profesat cu ani în urmă şi că este convins de faptul că Romeo Chiriac va ocupa această funcţie şi după trecerea celor 4 ani: „Momentul este emoţionant pentru mine pentru că, după 12 ani, sunt în postura de a citi ordinul pentru un om care atunci m-a primit cu braţele deschise şi care a şi încercat să mă păstreze în instituţia în care mi-am început cariera. Domnul Romeo este un profesionist desăvârşit şi sunt convins că această funcţie nu va fi doar pentru 4 ani de zile. Deci, cunoscându-i capacitatea de muncă, cunoscându-i relaţiile pe care le are cu angajaţii din instituţia de la Gorj, eu sunt convins că perioada de 4 ani de zile o să fie continuată de o altă perioadă în care tot domnul director Chiriac va fi în această postură de director executiv. Domnului Chiriac trebuie să-i spun că mi-aş dori ca relaţiile pe care le are cu angajatorii, cu şomerii, cu mass-media şi cu angajaţii, să fie relaţii excepţionale. Ştiu că poate să facă acest lucru, ştiu că angajaţii care în momentul de faţă îşi desfăşoară activitatea aici vor face acest lucru sub coordonarea dânsului şi îmi doresc să aduc numai cuvinte de laudă la adresa instituţiei şi la adresa domnului director”.

Schimbări în cadrul AJOFM Gorj

Noul director al AJOFM Gorj are de gând să schimbe mai multe lucruri la nivelul instituţie pe care o conduce, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile cu publicul, acesta fiind de fapt şi motivul pentru care a decis să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de director: „Sincer să fiu, nu mi-am dorit să fiu director la AJOFM. Însă lipsa de reacţie, atât în relaţiile din cadrul Agenţiei, cât şi relaţiile cu mass-media şi nu în ultimul rând, relaţiile cu publicul, în cele mai multe cazuri nişte relaţii nefireşti, chiar m-au determinat să îmi depun dosarul pentru a participa la acest concurs. Practic, când un salariat nu respectă publicul, nu le oferă informaţiile corecte, deja mi se pare ceva deplasat şi totul se revarsă asupra imaginii instituţiei. Sunt convins că fără colegii mei nu pot să fac treabă. Suntem împreună de 16 ani”. Potrivit lui Chiriac, un alt aspect care afectează activitatea instituţiei este existenţa „bisericuţelor”: „nu suport bisericuţele din cadrul instituţiei, pentru că s-au creat şi bisericuţe; vreau să fie un colectiv exact aşa cum îl lăuda domnul subprefect, fiindcă noi am fost o adevărată echipă aici şi promit că mă voi implica şi voi sparge aceste bisericuţe şi vom fi un colectiv cu adevărat. Vă promit că funcţia nu mă va schimba. Ţin foarte mult la relaţia cu cetăţeanul fiindcă nimeni nu vine, şi am mai spus-o de nenumărate ori, nimeni nu vine la sediul nostru să ne vadă feţele obosite, acre. Vine să-şi rezolve problemele şi promit că voi face în aşa fel încât toţi cetăţenii care se adresează şi apelează la serviciile noastre să plece mulţumiţi de la instituţia noastră”. Alte schimbări pe care noul director vrea să le facă se referă la organizarea AJOFM Gorj: „Voi umbla un pic la partea de organizare; sunt anumite compartimente care trebuie întărite; vreau ca fiecare să fie pus unde îi e locul. Vreau să umblu puţin şi la programul de lucru cu clienţii. Vom încerca să schimbăm zilele de viză şi zilele în care se acordă ajutorul de şomaj, să asigurăm un flux mult mai bun”.

Romeo Chiriac lucrează la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj de 16 ani, astfel că se consideră pregătit să conducă Agenţia, fiind familiarizat cu activitatea acesteia. Chiriac a ocupat postul de director al AJOFM Gorj în urma promovării concursului de recrutare, organizat în data de 18 iulie, la sediul Agenţiei Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here