Romanţe la Ţânţăreni

151

Iubitorii de romanţe sunt invitaţi să participe la o nouă ediţie a Festivalului judeţean de romanţe „Sara pe deal”. Acesta se va desfăşura în data de 15 iunie, la Ţînţăreni, iar cei mai buni concurenţi vor fi răsplătiţi cu premii în valoare de până la 500 de lei.

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului judeţean de romanţe „Sara pe deal” se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare, în comuna Ţînţăreni. Cei care doresc să participe la concursul de interpretare trebuia să aibă peste 16 ani şi să pregătească două romanţe cu care se vor prezenta la preselecţie. De precizat că termenul limită de înscriere este 12 iunie. „Festivalul judeţean de romanţe se adresează tuturor iubitorilor de romanţe cu vârsta peste 16 ani. Candidaţii vor pregăti un repertoriu cuprinzând două romanţe cu care se vor prezenta în prima fază, cea de preselecţie, a concursului. Aceasta va avea loc în data de 15 iunie, la orele 12:00, la Căminul Cultural Ţînţăreni. Concursul se va desfăşura în aceeaşi zi, la orele 17:00, tot la Căminul Cultural Ţînţăreni”, a declarat Viorel Surdoiu, reprezentant al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj. Acesta a precizat de asemenea că, atât la preselecţie cât şi în concurs, acompaniamentul va fi asigurat de o formaţie constituită din instrumentişti ai Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Premii cuprinse între 100 şi 500 de lei

Prestaţia concurenţilor va fi evaluată de un juriu de specialitate care va decide câştigătorii acestei ediţii. Valoarea premiilor acordate variază între 100 lei (menţiune), 300 lei (premiul III), 400 lei (premiul II) şi 500 lei (premiul I). Festivalul judeţean de romanţe „Sara pe deal” este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria Ţînţăreni, Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here