Romanescu, oficial, primar al Târgu-Jiului! Va fi un primar un pic mai exigent cu angajaţii şi vrea o bună colaborare cu CL

381

Marcel Romanescu este de ieri, în mod oficial, primarul municipiului Târgu-Jiu, după ce a primit din partea reprezentanţilor circumscripţiei electorale nr. 1 certificatul doveditor al alegerii primarului.

După primirea certificatului doveditor şi felicitările de rigoare, liberalul le-a mulţumit celor care i-au fost alături pe perioada campaniei electorale şi, în mod special, târgujienilor care l-au votat: “Mulţumesc reprezentanţilor circumscripţiei electorale pentru faptul că nu am avut niciun fel de problemă în această perioadă de campanie electorală sau, dacă au fost, probleme minore. Trebuie să mulţumesc mass-mediei pentru modul corect în care aţi tratat această campanie electorală, să le mulţumesc colegilor mei care m-au susţinut în această perioadă destul de dificilă, celor trei reprezentanţi ai mei din biroul judeţean şi din biroul de circumscripţie local. Mulţumesc în mod special mandatarului meu financiar care m-a suportat în această perioadă şi mulţumesc, în primul rând, târgujienilor care mi-au oferit această şansă de a-i reprezenta în calitatea de primar în următorii trei ani de zile”.

Urmează discuţiile cu partidele…
Romanescu nu a purtat încă discuţii cu celelalte partide pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local însă va face demersuri în acest sens în perioada imediat următoare. Discuţii vor fi purtate şi cu cei doi viceprimari ai municipiului Târgu-Jiu. “În momentul acesta, nu am purtat nicio negociere pentru constituirea unei majorităţi pentru că acesta este primul document care atestă faptul că de astăzi, legal, sunt primarul municipiului Târgu-Jiu. Urmează doar procedura de învestire care va fi pe data de 26 iunie şi din acest moment am şi legal dreptul de a putea discuta cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice. Este clar că iau în calcul orice variantă de colaborare pe perioada mandatului meu de primar, mai mult decât atât, îmi doresc ca proiectele mele să fie foarte bine analizate de către toţi consilierii. Nu vreau altceva decât să am o relaţie foarte bună cu Consiliul Local. Nu am avut o întâlnire nici măcar cu viceprimarii, a fost şi un termen scurt, am fost şi extrem de obosit. Este clar că în perioada următoare până în momentul în care voi fi validat prin acel proces de învestire, voi avea o discuţie şi cu cei doi viceprimari care sunt pe funcţii. Prioritatea numărul unu este legată de încercarea de constituire a unei direcţii, sau cel puţin a unui serviciu, pentru atragerea de fonduri europene pentru că mai avem doar trei ani şi jumătate la dispoziţie şi sunt interesat în mod direct să dezvolt acest oraş şi mergând pe o astfel de cale”, a declarat noul primar al Târgu-Jiului.

Exigenţă cu angajaţii primăriei
Momentan, Romanescu le transmite angajaţilor Primăriei Târgu-Jiu că va fi un primar un pic mai exigent: “Este prematur să mă pronunţ asupra activităţii angajaţilor din primărie, în mare parte sunt oameni foarte buni; sunt convins că există şi mici probleme ca în orice instituţie, însă dacă toţi cei care lucrează în Primăria Municipiului Târgu-Jiu vor înţelege cam ce îmi doresc pentru acest mandat nu cred că vor fi probleme, însă trebuie să lucreze cu un primar poate puţin mai exigent”.
În Târgu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, 979 de voturi – Miruţă Radu de la USR, 509 voturi – Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi – Grădinaru Mari de la PMP, 12.203 voturi – Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250 independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD; 4,14% USR; 2,15% ALDE; 1,52% PMP; 51,72% PNL; 4,62% Caragea şi 1,05 Caralicea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here