Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane ! – Pensionarii gorjeni trimit în judecată Guvernul

405

deschidereCâteva sute de pensionari din judeţul Gorj intenţionează să dea în judecată Guvernul Boc, prin intermediul unei acţiuni iniţiate de conservatorul Dan Voiculescu. Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului va reprezenta astfel în instanţă şi pensionarii gorjeni, nemulţumiţi de tăierea pensiilor. Aproape cinci sute de pensionari din Gorj au semnat deja la sediul PC Gorj pentru procesul care trebuie să oprească tăierea pensiilor.

Reprezentanţii PC Gorj strâng semnături de la pensionarii care vor să dea în judecată Guvernul Boc pentru tăierea pensiilor. ,,Tăierea celor 15% din pensii poate fi oprită în instanţă. Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului a iniţiat un program juridic gratuit prin care va oferi consultanţă şi va reprezenta în instanţă toţi pensionarii care vor să cheme în judecată Guvernul Boc. Ţinând cont de aceasta la sediul PC Gorj sunt aşteptaţi toţi pensionarii din judeţul Gorj, de altfel, până în prezent avem şi un număr de aproape 500 de cereri care, în cursul zilei de luni vor lua drumul spre Bucureşti, urmând să reuşim să ne deplasăm în localităţile din judeţ pentru a le înlesni cetăţenilor drumul până la sediul filialei”, a declarat Marius Borcan, vicepreşedintele PC Gorj.

Termen prelungit

Conservatorii au anunţat, de asemenea că datorită numărului foarte mare de cetăţeni care au apelat la Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului, pentru a acţiona Guvernul în instanţă şi pentru a încerca sa blocheze reducere abuzivă a pensiilor cu 15%, termenul de înscriere a fost prelungit. Câteva zeci de mii de pensionari, din întreaga ţară, au apelat la această fundaţie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here