Rezultatele slabe la europarlamentare, motivul pentru care ALDE și-a decapitat secretarul de stat de la Energie!

1054

ALDE a decis să îl destituie din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei pe Iulian Robert Tudorache, potrivit unei decizii semnate de premierul Viorica Dăncilă, apărută vineri în Monitorul Oficial. Motivul ar fi rezultatul foarte slab obținut în Argeș de către ALDE, sub 5%, Tudorache fiind șeful filialei Pitești. În locul lui Tudorache a fost numit Marius Dumitrașcu, secretarul general interimar al ALDE Târgu-Jiu.

,,Ca urmare a rezultatelor obținute de ALDE Gorj la alegerile europarlamentare din 26 mai, conducerea organizaţiei a făcut mai multe propuneri pentru funcţii guvernamentale, la diferite niveluri.Astăzi, propunerea noastră pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitraşcu, a fost concretizată, numirea fiind publicată în Monitorul Oficial.Conducerea ALDE Gorj îşi reafirmă obiectivul de a promova în funcţii profesionişti care să reprezinte cu demnitate Gorjul şi să poată face performanţă în favoarea gorjenilor”, a anunțat ALDE Gorj, ieri, promovarea noului secretar de stat, afaceristul Marius Dumitrașcu.

Fostul secretar de stat, numit în funcție în 2017, este cunoscut pentru sinecurile numeroase obținute la companiile energetice de stat. De exemplu, în prezent este președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica. Doar în 2015 a câștigat din astfel de sinecuri peste 155.000 lei, atunci fiind consilier al fostului ministru al Energiei Andrei Gerea, care acum este deputat de Argeș și a fost unul dintre candidații la europarlamentare pe lista ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here