Reuniune de proiect Erasmus în Germania

405

Liceul Tehnologic Baia de Fier implementează Parteneriatul Strategic K219 cu titlul ”Liberté – je t’aime” (”Libertate te iubesc !”) , având numărul de referință 2016-1-DE03-KA219-022919_2. Proiectul se desfășoară în perioada 01.09.2016 – 31.08.2018 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+
Parteneri în acest proiect sunt:
-Germania- Dossenberger-Gymnasium, Gunzburg –coordonatorul proiectului;
-România-Liceul Tehnologic Baia de Fier;
-Grecia – I GYMNASIO NEAS SMYRNIS, Atena;
-Italia- ic vergato grizzana, Vergato;
Limba de lucru a proiectului este limba franceză.
Grupul țintă al acestui proiect îl constituie elevii cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani: 01/09/2016 – 31/08/2018. Grație acestui proiect tinerii vor putea să-și amelioreze competențele de bază în diverse domneii: jurnalism, juridic, literar. Textele scrise de aceștia vor deveni articole de presă sau vor facilita răspunsul la întrebările acestora referitoare la libertatea de exprimare a tinerilor și protejarea drepturilor acestora.
Obiectivul general al proiectului este de a încuraja tinerii să se afirme și să apere libertatea tuturor așa cum este exprimată în Declarația Drepturilor Omului.
– sensibilizarea și încurajarea tinerilor și a comunităților în care își desfășoară activitatea, astfel încât libertățile fundamentale ale tuturor sunt respectate. Rolul profesorului este de a-i sprijini în îndeplinirea acestor sarcini prin asigurarea accesului la texte juridice și scrieri ale unor scriitori și să-i încurajeze să ia masuri, prin expresia verbală și artistică, pentru a-și apăra drepturile și libertățile. În perioada 08-09 noiembrie 2016 a avut loc prima reuniune transnațională în Germania, la Gunzburg. La această reuniune au participat Rădescu Maria-responsabil proiect și Turbăceanu Dana Simona – director adjunct al Liceului Tehnologic și membru în echipa de proiect. În cadrul acestei reuniuni am discutat detaliile desfășurării activităților proiectului, am actualizat calendarul reuniunilor de proiect în funcție de vacanțele școlare ale fiecărui partener.
Responsabil proiect, profesor, Rădescu Maria

1 COMENTARIU

  1. PROFESORII SE PLIMBA IN PROIECTE EUROPENE , DAR NICIUN ELEV NU A LUAT BACALAUREATUL LA ACEASTA SCOALA.
    BANI CHELTUITI FARA ROST, NU INVATA NIMIC DIN TARILE IN CARE MERG IN SCHIMB D EEXPERIENTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here