Reuniune de învățare și formare în Bulgaria

396

Liceul Tehnologic Baia de Fier implementează Parteneriatul Strategic KA219 cu titlul: Europe Durable, având numărul de referință 2016-1-BG01-KA219-023712_1. Proiectul se desfășoară în perioada 01.09.2016 – 31.08.2018 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+.
Parteneri în acest proiect sunt: Bulgaria-coordonator proiect, România, Franța, Belgia și Italia.
Implicarea în acest proiect presupune o nouă șansă pentru profesori, dar și pentru elevi de a dobândi noi competențe lingvistice, proiectul fiind desfășurat în limba franceză și de a stabili legături educaționale cu instituțiile partenere, de a face schimb de metode de predare și învățare. Tema proiectului fiind una de actualitate, și anume “Europa Durabilă”, stimulează interesul elevilor pentru un viitor mai bun, cu un mediu înconjurător mai puțin poluat.
Prima reuniune de formare și învățare a avut loc în perioada 07.11.2016-11.11.2016 în localitatea Silistra, din Bulgaria, unde au participat două cadre didactice și patru elevi din cadrul Liceului Tehnologic Baia de Fier. Toate țările partenere și-au adus contribuția la buna desfășurare a proiectului prin prezentarea diferitelor metode și mijloace de protejare a mediului înconjurător. Prin intermediul activităților desfășurate, se dorește extinderea conceptului de dezvoltare durabilă și la nivelul elevilor, deoarece considerăm că ei reprezintă generația viitoare, care trebuie să aibă grijă de toate elementele componente ale mediului înconjurător.
Liceul Tehnologic Baia de Fier este implicat în numeroase proiecte derulate la nivel european, dar întreprinde și activități pe plan local desfășurate în cadrul școlii și al comunității. Sperăm ca acestea să stea la baza formării generației de mâine, în grija căreia vom fi.
Responsabil proiect, Ionașcu Ana Mirabela
Profesor, Raluca Pescaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here