Reţinuţi pentru furt calificat

168

IMG_0254Trei gorjeni, printre care şi un minor de 14 ani au fost reţinuţi de către poliţişti după ce au furat fier vechi sau produse din maşini. Unul dintre bărbaţi a fost prins chiar în mijlocul faptei.

Poliţiştii Postului de Poliţie Căpreni au fost sesizaţi, joi, de către angajatul unei societăţi comerciale din Ploieşti, cu punct de lucru comuna Hurezani, despre faptul că de pe o conductă de gazolină, dezafectată, a fost sustras un protector de ţeavă de la un ventil de refulare. Din investigaţiile efectuate de către poliţiştii din comuna Căpreni s-a stabilit că suspect de comiterea furtului este un bărbat din localitate, care a transportat piesa metalică sustrasă la domiciliu. Societatea urmează a comunica valoarea piesei sustrase, suspectul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşiri infracţiunii de furt calificat. În aceeaşi zi, poliţiştii Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi direct de către un localnic de 42 ani, din oraşul Rovinari, despre faptul că un minor de 14 ani, din aceeaşi localitate, a sustras mai multe bucăţi de ţeavă de cupru dintr-un bloc pe care reclamantul îl avea în pază. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, care a constatat că bunurile au fost sustrase de către suspectul minor, după ce acesta a pătruns în incinta blocului prin forţarea sistemului de închidere al unei ferestre de la parter. Ulterior, bunurile sustrase, evaluate la suma de 500 lei, au fost recuperate de către poliţişti în totalitate. Faţă de suspectul minor sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Prins în flagrant

Joi, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe strada Ciocîrlău din municipiu, au observat într-un autoturism parcat, un bărbat care căuta prin plasele din interiorul autovehiculului. Poliţiştii l-au legitimat şi au stabilit că cel în cauză, un bărbat de 61 ani, din comuna Prigoria, intrase în autoturismul unui târgujian, folosind chei potrivite. Suspectul avea asupra lui o plasă cu mai multe bunuri, pe care le „selectase ” din autoturism. Poliţiştii au identificat proprietarul vehiculului căruia i-au restituit bunurile evaluate la suma de 300 de lei, iar pe suspect l-au condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. În prezent, suspectul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here