Reluarea fotbalului judeţean, incertă! Prunariu: ,,Nu ne asumăm riscuri”

724

Deşi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Gorj a avansat patru scenarii pentru terminarea actualului sezon competiţional, nu se ştie data la care ar putea fi reluate meciurile din ligile inferioare. Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a participat, marţi, la o videoconferinţă organizată de FRF pentru fotbalul mic. Şeful forului judeţean a declarat că o hotărâre privind meciurile care vor desemna campioana judeţeană va fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Câştigătoarea titlului trebuie stabilită până pe 26 iulie, iar cea a cupei judeţene până la 1 august.,,Nu depinde totul de noi. Noi aşteptăm să vedem deciziile luate de preşedintele României şi de Guvernul României, în funcţie şi de cum decurge această pandemie. Este foarte greu să mai faci acum sport profesionist pentru că trebuie să îndeplineşti foarte multe condiţii. Dacă aceste lucruri vor merge spre o latură pozitivă, şi măsurile impuse vor fi din ce în ce mai puţine, vom putea relua fotbalul. Noi am făcut deja simulările. Chiar astăzi (n.r. marţi), am fost în videoconferinţă cu Federaţia Română de Fotbal, cu preşedintele Răzvan Burleanu şi cu toate AJF-urile din ţară. Sunt foarte multe particularităţi. Problema este că noi, până pe 26 iulie, trebuie să dăm campioana judeţului şi până la 1 august câştigătoarea Cupei României. Eu sper că putem relua măcar nişte jocuri. Mai sunt cinci etape din Cupa României, şi vrem să găsim o modalitate prin care să stabilim campioana pe teren”, a precizat Prunariu la Radio Accent. Şeful AJF Gorj a admis că actualul campionat ar putea rămâne fără câştigătoare.
,,Testele pentru depistarea COVID-19 costă foarte mult, există posibilitatea să nu putem relua sezonul dacă nu facem aceste teste. Facem tot felul de simulări, încercăm să găsim soluţia, vrem să jucăm, dar trebuie să vedem ce se va întâmpla, pentru că, până la urmă, sănătatea tuturor participanţilor la competiţiile sportive trebuie să fie cea mai importantă. Nu ne asumăm riscuri, vedem care este cea mai bună soluţie, iar hotărârea o vom lua împreună cu FRF”, a mai spus Prunariu.
Cele patru variante propuse de AJF Gorj sunt:
I. Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a IV-a, cu disputarea meciurilor în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, cu înjumătățirea punctelor din clasamentul la zi al Ligii a IV-a.
II. Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a IV-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru, urmând a se ține cont de meciurile directe disputate deja. Echipele ar porni cu punctaj de 2p, 1p și 0p, clasamentul urmând a fi întocmit în funcție de rezultatele meciurilor directe disputate deja.
III. Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a IV-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru. Echipele ar porni cu punctaj de 2p, 1p și 0p, în funcție de clasamentul la zi al Ligii a 4-a.
IV. Participarea la un play-off a primelor trei echipe din clasamentul la zi al Ligii a IV-a, cu disputarea meciurilor în sistem fiecare cu fiecare, într-un singur joc, pe teren neutru. Toate cele trei echipe ar porni cu 0 puncte.În cazul variantelor II, III și IV, meciurile se vor disputa pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here