Regrete, regrete, regrete…

442

Pandurii a ratat la meciul cu FC Botoşani şansa de a se depărta de zona fierbinte a clasamentului Ligii 1, acum fiind obligată să reia munca nu de la 0, ci de la 9, cât au acum la „adevăr” băieţii lui Grigoraş.

Dacă prin victoria de la Braşov  în sânul echipei se reinstalase optimismul şi starea de spirit era una bună, acum nivelul moralului este din nou unul scăzut. „Sincer, foarte greu am digerat înfrângerea cu FC Botoşani, suntem nevoiţi să depăşim momentul. A fost foarte greu pentru că eram într-o situaţie şi am rămas în aceeaşi situaţie. Eram într-o posibilitate de a ne îndepărta puţin de linia care desparte cele şase echipe ce retrogradează cu o victorie şi ne-o doream atât de mult, chiar am discutat în timpul săptămânii pe baza acestor lucruri, chiar şi înainte de joc am avut o vizionare şi o discuţie vizavi de importanţa jocului, ca să fie chiar mai aproape de joc, dar până la urmă asta este viaţa…”, a declarat Grigoraş. Dincolo de regretele de a nu fi reuşit ca lângă victoria de la Braşov să pună un nou succes, antrenorul Pandurilor spune că echipa are obligaţia de a nu ceda şi de a se lupta pentru a obţine victorii în toate cele patru meciuri pe care gorjenii le mai au de disputat până la pauza de iarnă: „Nu trebuie să renunţăm, trebuie să fim puternici, să fim bărbaţi, să depăşim momentul, pentru că e o perioadă foarte scurtă, mai sunt două săptămâni, sunt trei competiţii, două meciuri în campionat şi două în celelalte competiţii, nu avem timp de lamentări, de supărări, ci doar de discuţii şi de încercare de a remedia, dacă se poate remedia ceva până la final”, a mai spus Grigoraş.

Nu uită să invoce ghinionul
Partida cu FC Botoşani a fost una în care Pandurii a dominat jocul de la un capăt la altul, lucru recunoscut şi de oaspeţi, care au spus că n-ar fi meritat cele trei puncte, însă aşa este în sport… Fără a mai comenta prea mult arbitrajul, Grigoraş spune că doar ghinionul a făcut ca echipa sa să nu fie ea cea care să termine învingătoare: „Câteodată e şi frustrant, poate dacă am fi jucat ca la partida cu Ceahlăul, unde am fost penibili, şi chiar dacă nici adversarul nu ne-a pus mari probleme, ne-a învins cu 1-0 meritat, am suportat orice critică, de data aceasta părerea de rău e cu atât mai mare, pentru că a fost şi dorinţă, a fost şi potenţă fizică, am avut şi foarte multe ocazii. Au fost şi acele probleme să le spunem, nu vreau să comentez mai mult, că vreau totuşi să mai stau pe bancă cât mai e posibil. Au fost totuşi suficient de multe probleme care trebuie luate în calcul de persoanele abilitate, care au dus la acest rezultat, am revăzut şi meciul şi fazele, absolut totul. Câteodată spui că este incredibil să ai atât de mult ghinion şi să pierzi o partidă pe care nu ar fi trebuit să o pierzi după aspectul jocului niciodată. Dar iată că toate cumulate au fost împotriva noastră şi am pierdut cel mai important meci al acestui început de campionat, raportând la momentul în care suntem şi la situaţia în care eram”.

„Galbenele” încep să facă victime
Pandurii a fost în ultimii ani una dintre echipele cuminţi ale campionatului şi nu face nici în acest an excepţie, destul de puţine infracţiuni ale echipei gorjene au fost întra-atât de grave cât să necesite sancţiuni din partea arbitrilor. Trupa lui Grigoraş este una destul de disciplinată, este pe locul 4 în clasamentul fair-play din acest sezon, însă a sosit şi momentul în care acele cartonaşe galbene, puţine cîte sunt, se adună şi aduc cu ele şi suspendări. Roman a fost primul „premiat”, acum fiind rândul de a sta pentru alţi doi jucători din lotul gorjenilor, două piese importante din angrenajul lui Grigoraş, Elton şi Anton: „Nu a stat nimeni pentru patru cartonaşe până acum, exceptându-l pe Roman în etapa trecută, e normal ca după 15 etape să apară şi jucători care să facă patru cartonaşe. Din păcate ne-au căzut amândoi mijlocaşii centrali, o să încercăm, sperăm ca măcar Răduţ să se refacă, nu este refăcut 100%, este cert, să-l avem ca soluţie, pentru că acolo stăm cel mai prost în acest moment, chiar dacă revine Roman şi să zicem că în atac avem un plus, din păcate pierdem, comparând cu meciul de la Braşov, pe care l-am jucat în deplasare, pierdem cei doi mijlocaşi centrali care au avut o evoluţie bună”, a declarat Grigoraş.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here