Regim deschis la alcool și telefoane, în GAZ-ul Penitenciarului Târgu-Jiu!

522

Telefoane mobile și alcool au fost depistate, săptămâna trecută, la deținuții aflați în regim deschis, cazați în GAZ-ul Penitenciarului Târgu-Jiu! La Gospodăria închisorii se aflau maximum 15 persoane cu pedepse mici, care au fost prinse însă de paza penitenciarului cu doze de bere, dar și cu telefoanele mobile aflate pe pat la încărcat. În ciuda gravității situației, măsurile împotriva celor vinovați au lipsit cu desăvârșire, susțin surse din Penitenciarul Târgu-Jiu.

În timp ce directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu, dă cu subsemnatul la comisia de disciplină a Ministerului Justiției, FSANP amenință cu plângeri penale pentru sponsorizările din unitatea de detenție, iar organele de cercetare penală refuză să se autosesizeze să verifice, dacă problemele ridicate de sindicaliști se adeveresc sau nu, la GAZ-ul unității s-au confirmat noi ilegalități. Mai exact, paza închisorii a depistat, săptămâna trecută, că la GAZ, locul de relaxare al deținuților aflați la regim deschis, ferma mai având câțiva viței și câteva sere cu produse agricole, cele maximum 14-15 persoane custodiate aici se simt mai bine ca acasă. Deși GAZ-ul este parte a închisorii, în incinta unității neexistând camere de luat vederi pentru a nu perturba intimitatea deținuților cazați aici, persoanele condamnate consumă alcool și folosesc telefoane mobile. La un control de rutină, la GAZ s-au găsit câteva doze de bere, în timp ce telefoanele mobile erau lăsate la încărcat direct pe patul deținuților, semn că subofițerul de serviciu ignoră aparatele ca și consumul de alcool din unitate. Șocant este, spun surse din Penitenciar, că alcoolul și telefoanele mobile nu au impus niciun fel de măsuri ulterioare la GAZ și, evident, nici sancționarea celor vinovați semn că acolo este regim deschis la bere și celulare.
ANAMARIA STOICA

 

 

1 COMENTARIU

  1. Le a gasit comisaru’ Nistor ca se apropie iar salariile de merit. Face el cum face ca numai fapte bune ies la iveala in preajma 38 urilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here