Rectificarea bugetară pentru spitale vine până la 1 decembrie

216

cjas interior (5)În urmă cu două zile s-a aprobat rectificarea bugetară. Pentru Sănătate a fost alocată o sumă destul de mare. Deocamdată încă nu se ştie ce sumă a fost repartizată judeţului nostru. Se aşteaptă ca banii să ajungă la Gorj până la 1 decembrie.

 

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit ultima rectificare bugetară în luna august 2011. Valoarea ei a fost de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Din păcate, la acea rectificare nu s-a primit nimic pentru spitale.

Banii vin până la 1 decembrie

Pentru că miercuri s-a aprobat rectificarea bugetară, Sănătăţii fiindu-i alocată suma de1,23 miliarde lei, reprezentanţii CJAS Gorj susţin că în următoarea perioadă banii trebuie să ajungă şi în judeţul nostru. Atunci vor veni şi pentru spitale. „Deocamdată nu ştim cât vom primi. Din câte am înţeles, cea mai importantă sumă a fost alocată Sănătăţii. Astfel, vom primi bani şi pentru spitale, şi pentru arierate, pentru tot. Teoretic, la noi banii ar trebui să vină până la 1 decembrie”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Între timp, la nivelul spitalelor din judeţul nostru situaţia este tot mai dificilă. Conducerile acestora încearcă să gestioneze situaţia de criză. Şi reprezentanţii CJAS Gorj sunt de părere că managerii spitalelor trebuie să se gospodărească bine în această perioadă, până la venirea rectificării. „Veştile sunt bune la acest moment, referitor la rectificare. Unele spitale au mai redus din sporuri, au mai luat anumite măsuri pentru a se încadra în cheltuieli. Când sunt situaţii mai de criză, trebuie să ne adaptăm şi să ne gospodărim bine. Cel puţin până la rectificare, e nevoie de precauţie; banii cred că vin până la începutul lunii decembrie”, subliniază Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here