Record de echipe participante la “Trofeul Munţilor”

217

“Trofeul Munţilor”, cea de-a III-a etapă în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”, organizat de către Asociaţia de Turism “Gașka” Bucureşti, a fost un real succes. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 15 – 17 iulie 2016 în Munţii Bucegi, mai exact în comuna Bran, adunând peste 500 de persoane din întreaga ţară şi înregistrând un număr de 118 echipe la start, ceea ce a constituit un record al campionatului.
Cele 27 de cluburi participante au format echipe de câte trei persoane care, încurajate de către cei care au ales să rămână în tabără, au avut de străbătut un traseu destul de dificil, ajungând până pe Vârful Lancia, la 2.288 m înălţime. Cei care au participat la categoria “Family” au avut parte de un traseu special, ajungând la Cascada “Moara Dracului”, una dintre cele mai spectaculoase, sălbatice şi frumoase cascade din România. Proba de raid montan/drumeţie a fost o adevărată provocare pentru foarte mulţi, dar o echipă din Iaşi care a participat la categoria de profesionişti (“Elite”) a realizat un timp total de 2 ore şi 42 minute.
Categoria cea mai dorită de către participanţi rămâne în continuare categoria “Open”, cu 42 de echipe înscrise, urmată de către categoria “Family”, cu 31 de echipe înscrise. “Ştafeta Munţilor” este o competiţie specializată, al cărei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv şi în cadrul căreia concurenţii au posibilitatea să participe la categoria corespunzătoare vârstei şi nivelului de pregătire. Nu se percep taxe de participare.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here