Reabilitare termică pentru 25 de blocuri din Târgu-Jiu

261

Lucrările de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Târgu-Jiu continuă şi în acest an. Dacă deja au fost demarate reabilitările la 15 blocuri din zonele Centru, Unirii, Popa Şapcă şi Energeticienilor, reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că peste aproape două săptămâni se va da startul lucrărilor la alte zece blocuri. “15 blocuri sunt în plină reabilitare – avem şase din fonduri UE – strada Energeticienilor blocurile 3,4,6, urmând să înceapă şantierul pentru blocul 6 şi 8 din strada Popa Şapcă şi blocul 3 din strada Unirii. Din fonduri guvernamentale, avem zona Centru blocurile 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17. De asemenea, sunt în fază de încheiere contracte pentru încă zece blocuri, iar după încheierea acestora se va trece la începerea lucrărilor. Este vorba despre strada Unirii bloc 6, 12, 14, 16, 18, strada Traian bloc 6, 7, 9, Bulevardul C. Brâncuşi blocurile 43, 45. În acest program sunt sume în valoare de circa două milioane euro, o parte atraşi de la UE, restul prin fonduri guvernamentale”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Singurele greutăţi întâmpinate de Primăria Târgu-Jiu în obţinerea avizelor şi a finanţărilor necesare lucrărilor de reabilitare termică sunt cele cu asociaţiile de locatari. Se pare că unele dintre acestea tărăgănează obţinerea şi depunerea unor documente. “Am avut o serie de întâlniri cu asociaţiile de proprietari. Dacă acestea nu vin alături de noi, să aducă o serie de documente pe care numai ele le pot procura, noi nu putem depune documentaţia finală pentru accesarea de fonduri pentru că avem 15 blocuri care sunt în reabilitare, încă zece sunt în fază de finalizare şi în maxim două săptămâni vom da ordinul de începere. Când depui documentaţia, dacă un document este lipsă îţi cere să-l depui, dacă ţine de asociaţie facem demersuri să ne aducă acele documente. Este foarte important ca asociaţiile de proprietari să aibă acele şedinţe pentru informarea locatarilor. Este vorba de o indiferenţa din partea unor membri ai asociaţiei”, a precizat reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu.
Toate blocurile care vor intra în reabilitare vor beneficia chiar şi de schimbarea tâmplăriei din apartamente. Acestor lucrări li se adaugă şi izolarea termică a pereţilor exteriori, a planşeului podului şi a subsolului, precum şi înlocuirea tâmplăriei la spaţiile comune.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here