Rău platnicii blocurilor reabilitate la un pas de judecată

175

bloc reabilitarefacuta de mineFirmele care se ocupă de reabilitarea celor 21 de blocuri intrate în prima fază a programului de reabilitare termică se apropie de finalizarea lucrărilor. Recepţia celor 21 de blocuri va fi la începutul acestei toamne, iar alte 47 aşteaptă să primească finanţare de la Guvern.

Finanţarea execuţiilor se face în condiţiile prevăzute de OUG nr. 18/2009: 50% buget de stat, 30% buget local şi 20% asociaţia de proprietari. Asociaţiile de proprietari care nu vor reuşi să strângă banii de la locatari pentru plata cotei de 20% vor fi acţionaţi în judecată de firmele care se ocupă de lucrări. „Este obligaţia cetăţenilor să plătească. Noi ştim sigur că achităm partea noastră, restul e treaba asociaţiei cum se va descurca. Asociaţia este cea care a semnat contractul cu firma respectivă şi trebuie să-şi oblige oamenii să dea banii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.

Pentru blocurile incluse în prima etapă, de la bugetul de stat a fost acordată suma de 35 de miliarde de lei vechi. Proprietarii apartamentelor reabilitate din Târgu-Jiu sunt nevoiţi să plătească după încheierea lucrărilor suma de circa o mie de lei pentru izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea acoperişului şi a planşeului de la subsolul blocului, reparaţia instalaţiilor, placarea soclului cu piatră decorativă şi refacerea trotuarului.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu speră ca şi locatarii să fie înţelegători şi să îşi plătească datoriile, ţinându-se de promisiune atunci când s-a semnat contractul, la fel cum va face şi autoritatea locală.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here