Raportarea serviciilor medicale se va face doar electronic

247

Începând de luna viitoare, serviciile medicale se vor raporta doar electronic. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj  în cadrul unei conferinţe de presă. Tot în octombrie se vor face teste şi pentru raportarea exclusiv electronică a serviciilor spitaliceşti.

Birocraţia în privinţa raportării serviciilor medicale va fi eliminată începând cu luna octombrie, când medicii vor transmite informaţiile electronic. Astfel, ei nu vor mai pierde timp la ghişeele CJAS şi nici nu vor mai fi nevoiţi să se îngroape în hârtii pentru a raporta serviciile medicale. „Din luna octombrie, raportările se vor face doar electronic. Se va elimina astfel birocraţia, iar medici nu vor mai fi nevoiţi să vină la Casa de Asigurări cu documentele pentru a face raportările. De asemenea, tot în octombrie facem teste şi la spitale privind aceste raportări electronice”, menţionează Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Normele de aplicare a contractului-cadru, dar şi contractul-cadru în sine ajută şi din punct de vedere al relaţiei administrative dintre Casa de Asigurări de Sănătate şi furnizorii de servicii medicale.

Fără probleme la raportări
Noul contract-cadru a intrat în vigoare la începutul lunii iulie, iar primele raportări au fost făcute în luna august. Conducerea CJAS Gorj spune că nu au existat probleme legate de raportări. „Într-adevăr, în luna august s-au făcut primele raportări după intrarea în vigoare a noului contract-cadru. La nivelul judeţului nostru nu au existat probleme legate de aceste raportări”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Bondoc a mai spus că medicii se vor obişnui cu noul sistem de raportare exclusiv electronic, în timp, la fel cum s-au obişnuit şi cu reţeta electronică, fiind o cerinţă naţională, valabilă pentru toate judeţele, nu doar pentru medicii din Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here