Răfuială la Bustuchin. Viceprimarul PSD, trădat de partid, executat de Ciocea

1312

PSD a reușit să-și dea jos viceprimarul de la Bustuchin, la solicitarea primarului Ion Ciocea. Aleșii PSD care au trădat vor fi puși în discuția partidului și, cel mai probabil, vor fi excluși. „O acțiune de răzbunare”, așa cataloghează PSD Gorj demersul întreprins de Ion Ciocea, „un gest reprobabil” și „lipsit de orice justificare logică”. După mai bine de 11 ani de muncă în administrație, viceprimarul demis Gheorghe Stoenescu se întoarce la catedră, dezamăgit de jocurile politice, dar pregătit pentru lupta electorală din 2020. „Nu mai puteam lucra cu acest om”, își justifică gestul primarul Ciocea.

Primarul Ion Ciocea, fost PSD, a reușit să-l revoce din funcție pe vicele social-democrat Stoenescu, la a treia încercare. Era și ultima intervenție pe care Ciocea o mai putea face, pentru că noul Cod Administrativ nu permite revocarea viceprimarului în ultimele șase luni de mandat ale Consiliului Local.
Calculul politic era clar. Viceprimarul PSD nu putea fi demis decât cu sprijinul propriului partid, ceea ce s-a și întâmplat. Șapte aleși PSD au votat pentru demiterea viceprimarului, nu înainte ca și Ciocea să le reamintească faptul că îi sunt datori, pentru că i-a susținut și i-a pus pe liste pentru un mandat de consilier local.
„La numărarea celor zece voturi (din care 8 de la PSD), 9 au fost pentru eliberarea din funcție a viceprimarului Gheorghe Stoenescu și un vot nul. Deci consilierii PSD și-au devorat liderul, viceprimarul fiind și președintele organizației locale. De râsul curcilor!”, a anunțat consilierul Cornel Liviu Pătrulescu, ales pe listele M10, între timp devenind susținător PNL.

Trădare să fie, dar să știm și noi!
La „execuția” de la Bustuchin au fost prezenți, din partea PSD, președintele executiv Cosmin Popescu și fostul prefect Ciprian Florescu. „Camarade, te-am «înjunghiat»! Cam așa s-ar putea rezuma o seară de «glorie» a primarului Ion Ciocea, după ce l-a «executat» pe viceprimarul din Bustuchin, Gheorghe Stoenescu. Numai că nu dl. Ciocea a înfipt cuțitul. Pentru că i-a fost frică, probabil, să nu se taie. S-a folosit, culmea, de consilierii locali PSD. Cei care îi sunt datori. Din 9, doar doi au rămas cu coloana vertebrală intactă, susținându-l pe viceprimarul PSD până la capăt, domnii Virgil Popa și Aurelian Neanu. De ce a vrut dl. Ciocea «execuție»? Pentru că Ghiță Stoenescu l-a trădat. Atunci când i-a cerut demisia din funcție, pentru simplul fapt că era în război cu PSD-ul, Ghiță Stoenescu, devenit între timp președinte al organizației din Bustuchin, nu și-a trădat partidul. Ba mai mult, viceprimarul și-a «permis» să obțină unul dintre cele mai bune rezultate la alegerile prezidențiale”, a transmis Ciprian Florescu.
PSD Gorj a anunțat că va lua măsuri cu aleșii locali care au trădat, nu înainte de a reaminti că îl vor susține pe Stoenescu pentru funcția de primar. „În Comitetul Executiv Județean al PSD Gorj se va pune în discuție, categoric, gestul pe care l-au făcut consilierii PSD. Nu sunt decât două opțiuni pe care noi le vedem în momentul de față, fie retragerea sprijinului politic, fie excluderea din partid, conform statutului PSD. Luăm în calcul, de asemenea, și dizolvarea întregii organizații de la Bustuchin”, a anunțat Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Contestă schimbarea din funcție
Viceprimarul revocat Gheorghe Stoenescu va reveni la catedra de matematică de la liceul din Bustuchin. „După 11 ani și 5 luni s-a încheiat un capitol din viața mea, viceprimar al comunei Bustuchin. Ceea ce s-a întâmplat la ședința de miercuri seara am simțit-o pe pielea mea la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale, când am fost abandonat de consilierii PSD, mai puțin de către cei doi aleși locali care mi-au fost alături și acum. Chiar dacă sunt de trei mandate, sunt cel mai nou în grupul consilierilor PSD, și sunt foarte multe lucruri care îi leagă, dar despre care nu vreau să discut. Probabil că nu am înțeles eu foarte bine cum se face politica, dar nu pot renunța la anumite principii. Chiar dacă mi-am depus mandatul de mai multe ori în fața lor, și mi-au zis că nu au ce să-mi reproșeze, de această dată însă au mers până la capăt”, ne-a declarat Stoenescu. Acesta a anunțat că va ataca în instanța de contencios-administrativ decizia de schimbare din funcție. „Cu siguranță, o să o contest. S-au depășit toți pașii, chiar în ședință, domnul primar nu a mai susținut niciunul dintre motivele revocării mele din funcție, ci doar faptul că nu i-am fost alături, adică nu mi-am dat demisia, când mi-a solicitat-o”, a completat fostul viceprimar.
A doua zi după această ședință, primarul Ion Ciocea a avut termen la Curtea de Apel Craiova în procesul pe care PSD l-a inițiat privind suspendarea edilului din funcție, după ce a candidat independent la alegerile parlamentare, pierzând astfel calitatea de membru de partid. Instanța a oferit un nou termen, pe 12 decembrie. „Dacă va câștiga, nu-l va mai încurca nimeni prin primărie. Dacă va pierde, trebuia să se asigure că primăria nu va fi condusă de un PSD-ist, mai ales de Gheorghe Stoenescu”, a conchis fostul prefect Florescu.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here