Raed Arafat, în vizită la Unitatea de Primiri-Urgenţe din Târgu-Jiu

201

Unitatea de Primiri – Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost vizitată de ministrul Sănătăţii. Raed Arafat a vorbit şi despre găsirea unei soluţii pentru reorganizarea secţiilor astfel încât pacientul să nu mai fie plimbat între spitale.

Aflat la Târgu-Jiu pentru a discuta cu medicii, a inaugura Pediatria din Policlinică şi a inspecta locaţia heliportului, ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a făcut o scurtă vizită şi la Unitatea de Primiri-Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de urgenţă Târgu-Jiu. Cu această ocazie, Arafat a confirmat necesitatea reorganizării secţiilor din spital. „Dincolo am văzut spaţiile suplimentare care există, aici am văzut Unitatea de Primiri-Urgenţe. Aici avem UPU şi specialităţile chirurgicale, acolo, la sediul celălalt avem secţiile pe specialitate medicală inclusiv cardiologia şi fără UPU. Soluţia de a reorganiza secţiile, în sensul că totul trebuie să fie împreună, să nu mai plimbăm bolnavii între cele două sedii ale Spitalului Judeţean. În perioada următoare conducerea spitalului va organiza o întâlnire cu toţi medicii, aşa ne-am înţeles, pentru a discuta şi găsi soluţia optimă. Prin reorganizare, bolnavul trebuie deservit de o echipă completă, fără a-l mai plimba între spitale”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

Stănculete: „Vreau să se găsească soluţia optimă”
Vasile Stănculete, managerul SJU Târgu-Jiu a vehiculat de mai mult timp necesitatea reorganizării secţiilor spitalului. Tot el a vorbit şi cu ministrul Raed Arafat despre posibilitatea punerii în practică a acestei iniţiative. „Am pus în atenţia ministrului Sănătăţii această problemă. Nu vreau să se întâmple să ne moară un bolnav între spitale şi să avem grave probleme. Nu va fi uşoară relocarea secţiilor. Vreau să se găsească soluţia optimă, care să mulţumească medicii, trebuie să găsim cea mai eficientă soluţie”, a menţionat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here