Răduț: “Esențial este să obținem acum și prima victorie pe teren propriu!”

302

Mihai Răduț spune că succesul Pandurilor de la Mediaș dă răgaz echipei gorjene să pregătească următoarele etape cu o doză mult mai mare de liniște, dar și încredere, cele trei puncte puse în clasament aducând și moralul de care jucătorii aveau nevoie.

Liniște și încredere, acestea sunt coordonatele de care echipa Pandurilor avea nevoie și pe care acum pare să le aibă. Cel puțin asta susține Mihai Răduț, unul dintre puținii jucători ai echipei gorjene care au evoluat cât de cât constant în acest debut de sezon: “Eu cred că s-a schimbat ceva în echipă după prima victorie a sezonului. Mai ales la moralul jucătorilor, acum au mai multă încredere în ei. Momentan putem să ne pregătim și mai liniștiți… ”, a declarat mijlocașul transferat în această vară definitiv de la Steaua. Acesta nu poate spune dacă ar fi fost sau nu mai bine ca meciul cu Petrolul să se fi jucat acum, însă important e ca la ora disputării partidei toți jucătorii Pandurilor să fie apți: “Eram pe o pantă ascendentă obținând victoria de la Mediaș, iar ei au câteva absențe importante. Însă, va fi important acum, ca la ora jocului să fim din nou în plenitudinea forțelor ca să ne trecem din nou în cont cele trei puncte”, a mai spus Răduț.

Revine la Curtea de Argeș
Pandurii pleacă astăzi, după antrenamentul de dimineață, spre Curtea de Argeș, acolo unde gorjenii vor fi cantonați vreme de zece zile. “Din nou o perioadă mai grea de pregătire, dar sperăm să se termine cu bine, să nu avem accidentări și să acumulăm cât mai multe pentru ce va urma. După pauză ne așteaptă două prime meciuri foarte grele și ne dorim să trecem cu brio de ele. Acum sunt bine din punct de vedere fizic, am avut ceva probleme, dar nimic serios”, spune Răduț, jucător pentru care Curtea de Argeș are o semnificație aparte: “Eu revin acum la Curtea de Argeș după 5 ani! Sincer, sunt nerăbdător să revăd baza sportivă de acolo, știu că atunci când am plecat eu, toate terenurile arătau impecabil. Am auzit că și acum sunt tot la fel… Din acest punct de vedere ar putea fi un cantonament plăcut”. Răduț a revenit în 2008 în România, de la Sporting Lisabona, semnând cu Internațional Curtea de Argeș, echipă de la care a plecat la Steaua în 2010.

Este încrezător
Pe panduri, după cantonamentul de la Curtea de Argeș, îi așteaptă două meciuri extrem de dificile și, în același timp, importante. Elevii lui Grigoraș vor primi vizita Petrolului, o echipă rănită după eliminarea din Europa League și eșecul de pe teren propriu cu CFR Cluj, după care vor merge la Giurgiu, echipă care a luat locul Pandurilor în ceea ce privește reprezentarea României în Europa League. Răduț crede că echipa sa are suficientă calitate pentru a obține rezultate bune în aceste meciuri: “Noi în fiecare meci ne gândim să câștigăm, dar important e să jucăm cât mai bine. Iar dacă jocul va fi în cele două partide, cu Petrolul și Astra, la nivelul așteptărilor, atunci cu siguranță vom avea parte de rezultate bune. Cu Petrolul vom juca acasă, e clar că ne dorim să câștigăm, e cel mai important meci, iar la Astra rămâne de văzut ce se va întâmpla. Obiectivul esențial pentru noi este să obținem acum și prima victorie de pe teren propriu. Și chiar cred că avem calitățile și resursele necesare să reușim acest lucru”, a mai declarat Mihai Răduț.

Vor un amical
Stagiul de pregătire, unul destul de lung, comparabil chiar cu stagiile petrecute de gorjeni în Austria, se dorește a fi completat și cu un meci amical. Conducerea gorjenilor poartă discuții cu reprezentanții unor echipe din eșaloanele inferioare, în perioada următoare urmând a fi stabilit un adversar: “Noi am dori să jucăm un meci amical marți, cel târziu miercuri. Sunt discuții care se poartă acum, vedem cum se finalizează. Ne dorim o echipă de liga a 2-a sau a 3-a pentru că vrem un meci mai ușor”, a declarat președintele Pandurilor, Mihai Prunariu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here