Pustai vrea ca Pandurii să producă surpriza la Giurgiu: “Să contrazicem aparenţele!”

235

Aproape trei ani au trecut de la ultimul succes al Pandurilor în fața celor de la Astra. Golul marcat atunci de Voiculeț, pe final de meci, a rămas ultimul care să pună în clasament trei puncte Pandurilor. De trei sezoane, Pandurii n-a mai obținut decât un punct din partidele cu Astra, iar acum pare mai greu decât oricând ca trupa lui Pustai să se întoarcă cu un rezultat pozitiv de la Giurgiu.

Antrenorul Pandurilor cunoaște „seceta” de rezultate a echipei pe care o conduce în fața Astrei, dar crede că lucrurile se pot schimba cu mai multă atenție: „Întâlnim o echipă redutabilă, are puţine înfrângeri şi acum şi sezonul trecut. Pare misiune imposibilă, dar sperăm să contrazicem aparenţele. Ar fi o surpriză pentru că nu ştiu când a bătut Pandurii la Astra. Toate echipele din frunte au început mai slab. Nu au marcat prea multe goluri, dar nu au primit aşa goluri ca noi… Avem un gol marcat, dar Vaslui, tot cu un gol marcat, a obţinut patru puncte. Şi CFR-ul a marcat un gol, dar au luat două puncte. Noi, cu un gol marcat şi două „assituri”, avem un punct”, a remarcat tehnicianul gorjenilor. Speranțele acestuia se leagă de faptul că echipa sa pare mai eficientă în deplasare: „Ca la orice meci ne dorim cele trei puncte sau cât mai mult dintr-un joc. E un meci în deplasare unde ne comportăm destul de bine. Avem probleme de efectiv, probleme cu greşeli mari la anumiţi jucători care o să fie schimbaţi. Echipa o prinzi, o pierzi pe evoluţia ta”.

Nu e decisiv
Toate punctele obţinute sau pierdute de echipele din fruntea clasamentului cântăresc enorm în economia luptei ce se duce pentru titlu sau pentru un loc în Europa League, dar Pustai vrea să-și degreveze jucătorii de presiune și spune că nimic nu se decide acum: „Nu e nimic decisiv. Se va juca până la final. Decisiv e şi un meci acasă cu Corona, se dau trei puncte şi s-ar putea ca în etapa respectivă alţii să nu câştige. E bine să nu ai un parcurs cu multe rateuri pentru că e greu să-ţi revii. Decisiv nu e nici un meci”, declară antrenorul gorjenilor.

Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Marin Anastasovici”, Giurgiu, ora: 19:30
Televizare: Dolce Sport
Echipe probabile:
Astra: Lung – Măţel, Papp, Ben Youssef, Morais – Seto, Laban – Enache, Budescu, de Amorim – Ivanovski. Antrenor: Daniel Isăilă.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Mamele, Erico, Momcilovic – Anton, Nistor – Buleică, dos Santos, Nicoară – Bud. Antrenor: Cristi Pustai.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here