Pustai a plecat, Grig, ca și instalat

225

După o serie de rezultate neconvingătoare din ultimul timp, conducerea Pandurilor a ajuns la o înțelegere cu Cristian Pustai cu privire la rezilierea contractului antrenorului care a ajuns cu Pandurii în grupele Europa League. În locul acestuia, la cârma pandurilor are mari șanse de a reveni Petre Grigoraș, antrenorul care a început reconstrucția echipei gorjene și cu care a intrat pe trasa spre performanță.

Președintele Pandurilor, Mihai Prunariu, a anunțat rezilierea în cadrul unei conferințe de presă în care i-a mulțumit fostului antrenor pentru performanțele realizate: „Am reziliat de comun acord contractul cu domnul Pustai. Îmi pare rău că pleacă de la Târgu Jiu. Este o plecare extrem de grea, dar cred că era nevoie de un șoc la echipă. Regret încheierea relațiilor contractuale între noi, dar nu se știe niciodată, poate viața ne va oferi ocazia de a mai lucra împreună. Împreună am crezut că luăm o decizie în favoarea clubului. Vreau să-i mulțumesc pentru ce a făcut la Târgu Jiu, pentru cel mai bun rezultat din istoria clubului”, a declarat oficialul Pandurilor. Acesta a mai declarat că încă nu a fost contactat alt antrenor, dar a admis că viitorul tehnician al Pandurilor ar putea fi cel cu care s-a început ascensiunea echipei gorjene, Petre Grigoraș: „Nu ne-am gândit la soluţii, importantă a fost discuţia cu Cristi. Regret că ne despărţim de antrenorul cu cele mai bune rezultate din istoria pandurilor. Vom căuta să găsim cea mai bună soluţie pentru club. Joi dimineaţa o să avem o şedinţă. Orice antrenor liber are şanse să antreneze Pandurii. E drept că Petre Grigoraş e una din soluţii, dar trebuie să vedem ce variante mai sunt”, a mai spus Prunariu.

pustai plecare

„Plec cu amintiri frumoase”
Cristi Pustai a admis că pleacă cu regrete de la Târgu Jiu, dar și cu clipe frumoase trăite în cariera sa de antrenor. Fostul tehnician al Pandurilor a fost cel care a făcut primul pas propunând conducerii despărțirea: „E spre binele echipei, aţi văzut rezultatele din ultima vreme. E un moment în viaţă când trebuie să știi să strângi o mână. A fost o perioadă frumoasă cu rezultate foarte bune, acel loc 2 şi acele clipe frumoase din Europa. Plec cu amintiri frumoase, gânduri bune. Sunt oameni cu care am lucrat, sper să ne mai întâlnim. Eu îmi continui cariera în continuare, dar până la 1 iunie voi fi în vacanță. Este primul moment de acest gen după ce am antrenat continuu timp de 7 ani. Voi avea puțin timp pe care să-l petrec cu cei dragi”, a declarat Cristi Pustai la despărțirea de Pandurii. Acesta a mai spus că pauza pe care o va lua va fi și una în care va căuta să-și găsească greșelile făcute în perioada cât a antrenat Pandurii: „Sunt un om care mă gândesc unde am greşit, şi poate nu am făcut anumite lucruri bine. Eu am demonstrat că profesional am ajuns într-un punct frumos, va trebui să văd unde am greşit. Toate echipele care urcă au şi un moment de cădere. E un moment greu de gestionat”, a mai spus Pustai. „Îi mulțumesc antrenorului Cristi Pustai pentru tot ce a realizat la Târgu Jiu. Sunt persoana care l-a dorit foarte mult să vină să lucrăm împreună la Târgu Jiu. Îi doresc mult succes în continuare și mi-aș dori să mai am ocazia să lucrez cu Cristian Pustai”, Eugen Pîrvulescu, președinte executiv Pandurii Târgu Jiu.

antrenori imbratisati

Grigoraș vine astăzi la Târgu Jiu
Cel pe care galeria îl alinta ca fiind „cel mai tare din oraș”, Petre Grigoraș a primit ieri seara o ofertă oficială din partea președintelui Mihai Prunariu și spune că ia în calcul această ofertă: „M-a sunat domnul Prunariu și m-a anunțat că echipa își caută antrenor după despărțirea de Cristi Pustai. Deci, acum se poate spune că e vorba de o ofertă oficială ca să preiau Pandurii. Concret, chiar mâine (n. red. – astăzi) o să vin la Târgu Jiu ca să vedem ce și cum. La prima vedere e foarte tentant, că doar sunt liber de contract, dar nu trebuie să mă iau doar după faptul că te iubește lumea, eu acum trebuie să mă gândesc foarte bine și să iau decizia cea mai bună. Că nu vreau să fac echipa de râs și nici pe mine… E bine totuși, că s-au gândit la mine, asta înseamnă că Pandurii, cu mine antrenor, a avut priză. Se pare că eu sunt o variantă fericită pentru echipa din Târgu Jiu”, a declarat Petre Grigoraș. Acesta a confirmat că ar fi preferat să preia o echipă doar la început de campionat, însă situația îl poate aduce mult mai repede pe banca Pandurilor: „E posibil ca mâine seară sau cel mai târziu vineri dimineață voi anunța decizia mea. Sincer, ar fi fost mai bine să se încheie sezonul cu fostul antrenor, dar cum în lume nu există echipă fără antrenor… Îmi aduc aminte că exact în urmă cu un an și patru luni trebuia să plec eu și tocmai peste o zi a venit un altul. Iar acum, dacă voi accepta propunerea, 100% voi fi pe bancă la meciul cu Timișoara”, a mai declarat Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here