PSD urmează să-și promoveze trădătorii la Drăguțești! Oproiu și Ungureanu strâng roadele înfrângerii lui Butan

336

Impotența PSD Gorj, dovedită în momentul în care nu a avut curajul de a-i exclude din partid pe trădătorii Marcel Oproiu și Irinel Ungureanu, este un act politic greșit care a contribuit, din plin, la eșecul social-democrat, înregistrat în alegerile parțiale din Drăguțești. Șocant este că acum, din interese oculte ori din prostie, liderii PSD Gorj în loc să ia măsuri închid ochii și opresc, prin menținerea în partid a celor doi, promovarea lui Gheorghe Butan în funcția de viceprimar al localității. PSD Drăguțești, condus de Vasile Moșoiu, va fi dizolvat în curând și nu ar fi exclus ca și cei doi trădători, care nici măcar nu au dat un vot partidului lor la Drăguțești, să fie promovați la cârma noii organizații.

La alegerile interne din PSD Drăguțești, din luna aprilie, doi dintre consilierii locali ai organizației social-democrate, Marcel Oproiu care deținea și funcția de viceprimar și Irinel Ungureanu, au fost excluși din partid. Motivația excluderii celor doi era simplă, ambii au fraternizat cu ALDE, sprijinind administrația “Popescu”, deși partidul avea interesul să-și promoveze candidatul în funcția de primar al acestei localități, iar greșelile edilului interimar trebuiau să ajute PSD. Excluderea celor doi nu este dusă însă la capăt, deoarece în apărarea respectivilor a intervenit deputatul Alin Văcaru ca, în final, chiar președintele Florin Cârciumaru să amâne luarea unei decizii, pe motiv că subiectul respectiv nu ar da bine în campania electorală.

“Contracandidatul” lui Aurel, dar i-a făcut “campanie”
Decizia de amânare pare imposibil de înțeles, dacă punem în balanță faptul că Oproiu, anterior acestei decizii de amânare, amenințase public că va candida ca independet la Primăria Târgu-Jiu pentru a-i lua din voturile lui Aurel Popescu și se lăudase că ar fi fost chiar curtat de ALDE pentru o astfel de candidatură.
În ciuda acestor declarații, PSD pune batista pe țambal pentru a se estompa scandalul intern din Drăguțești, celor doi indicându-li-se, doar verbal, să tragă cu PSD-ul în localitate pentru parțiale. Oproiu și Popescu nu numai că nu fac asta, ci se afișează în campania electorală a lui Aurel Popescu pentru Târgu-Jiu, dându-le astfel peste nas “colegilor” din PSD Drăguțești pe care nu îi ajută cu nimic în campania încheiată săptămâna trecută.

Butan poate fi viceprimar!
Procentul de 37% obținut de Gheorghe Butan la Drăguțești, acesta fiind peste al lui Aurel Popescu la Târgu-Jiu, nu îi aduce lui Butan decât deservicii. Mai exact, organizația încropită în aprilie va fi dizolvată, după cum a declarat deja președintele Vasile Moșoiu, PSD Gorj urmând să decidă cine va lua cârma noii organizații. Totul, pe fondul neclarificării nici în acest moment a problemei excluderii lui Oproiu și Ungureanu din PSD Drăguțești.
Problema este amânată, deși Butan, în cazul excluderii celor doi din Consiliul Local, are șanse mari de a prelua funcția de viceprimar al localității și de a promova PSD într-o poziție benefică pentru alegerile de peste 3 ani de zile. Avantajul lui Butan nu pare însă important pentru PSD Gorj, preocupat doar să-și lingă rănile pentru marea pierdere de la Târgu-Jiu. PSD Gorj, ca de obicei, nu privește în viitor, fapt care va avea consecințe drastice pentru un partid mare care va deveni din ce în ce mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here