PSD i-a dat şah primarului Tăloi

254

Primarul comunei Ciuperceni, Dumitru Tăloi, nu mai poate dormi noaptea pentru că face echipă la primărie cu social-democratul, Daniel Dobrescu. Deşi, când USL era în floare, Tăloi jubila că tânărul şef al PSD Ciuperceni, de la ruperea uniunii liberalul dă de zor din coate să scape de social-democrat, conştient că a permis să crească lângă el viitorul său contracandidat. A încercat deja de câteva ori să-şi facă o majoritate necesară pentru destituirea vicelului, dar de fiecare dată planul său a eşuat. Ultima încercare a fost sortită eşecului, chiar ieri, după ce un liberal de-al său a trecut, recent, la PSD iar edilul a fost nevoit să scoată proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului Local.

În şedinţa de Consiliu Local Ciuperceni, de ieri, ar fi trebuit să se discute proiectul primarului Tăloi, de schimbare a viceprimarului. Cu puţin timp înainte de şedinţă, edilul a scos însă proiectul de pe ordinea de zi, după ce s-a milogit de un consilier PNL să nu plece din partidul său. Dumitru Rovenţa a semnat însă adeziunea cu PSD, iar primarul s-a desumflat la propriu, conştient că demersul său nu va avea nici de data asta succes. Primarul s-a plâns însă la ACL Gorj că PSD-ul i-a suflat un consilier, iar Dan Vâlceanu şi nu Dian Popescu, i-a cântat în strună.
Să nu uităm că Tăloi are mai multă trecere la PDL şi nu la PNL, acesta reuşind pe baza apropierii amintite să mazilească consilierii acestui partid din forul de conducere al localităţii, pe care i-a înlocuit la cerere cu alţii ce-i sunt favorabili.

Teoria şantajului după Vâlceanu..
Uitând Vâlceanu cum foştii lideri ai PDL Gorj obligau pesediştii să treacă la PDL, schimbând în minerit şi energie până şi femeile de serviciu pentru că aveau baticuri roşii, actualul co-preşedinte al ACL a vorbit ieri despre cum şantajează PSD aleşii alianţei. “Cel mai grav lucru care se întâmplă în această perioadă este şantajul la primari şi la consilierii locali sau judeţeni. Şantajul este pe bani publici, pe contracte pe care primarii ar urma să le semneze odată cu semnarea unei adeziuni la PSD. Pe de altă parte, există un şantaj la consilieri locali sau judeţeni cu privire la locurile de muncă, în sensul în care, dacă nu semnezi trecerea la PSD, rişti să îţi pierzi locul de muncă (…) Instituţiile prin care se fac presiuni sunt CEO, Poşta Română, Inspectoratul Şcolar şi alte direcţii deconcentrate care sunt ale PSD-ului”, a spus Dan Vâlceanu.
Declaraţiile lui Vâlceanu nu-l ajută însă pe primarul Tăloi nici să obţină majoritatea dorită şi nici să-l schimbe din funcţia de viceprimar pe şeful PSD Ciuperceni.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here