PSD Gorj, fruntaş pe ţară la votul pentru Liviu Dragnea

246

Scrutinul intern al PSD, desfăşurat duminică şi în judeţul Gorj, a scos la urne aproape 13.000 de membri de partid. Prezenţa a fost de 97,3 % în judeţ, fapt care a poziţionat Gorjul în zonele fruntaşe în ceea ce priveşte mobilizarea la vot, depăşind chiar prezenţa raportată pe ţară. De altfel, preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, a anunţat că la scrutinul intern au participat 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, adică 81,23%. 98,4% dintre membrii PSD Gorj i-au dat un “Da” lui Liviu Dragnea.

“S-au evidenţiat judeţele Olt, Teleorman, Maramureş, Ialomiţa, Gorj, Galaţi, Dolj, iar judeţele în care a fost o prezenţă mai slabă au fost Bacău, Cluj, Vâlcea. La Bucureşti am avut o prezenţă foarte bună, aproximativ de 85%, iar din Diaspora şi Republica Moldova au votat 1.600 de colegi, adică 70 %”, a spus Iordache. Practic, Gorjul a depăşit însă prezenţa medie pe ţară, aici fiind înregistrat un procent de 97,3%, din care 98,4% au votat pentru numirea lui Dragnea la cârma partidului. La Târgu-Jiu, prezenţa la urne a fost de 99,6%, 96,4% dându-i un vot pozitiv actualului preşedinte de partid.
În urma scrutinului intern, ieri, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit la Palatul Parlamentului, pentru a analiza rezultatele scrutinului intern de duminică în privinţa alegerii preşedintelui formaţiunii social-democrate în persoana lui Liviu Dragnea. Membrii CExN au stabilit, totodată, structura conducerii care va fi aleasă la Congresul extraordinar din 18 octombrie. Tot luni au început înscrierile pentru funcţiile de preşedinte executiv, vicepreşedinţi, secretar general şi celelalte funcţii de conducere în partid.
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ales în funcţia de preşedinte al partidului, a declarat duminică seara, după scrutinul intern, că nu va avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele luate. “Vreau să îi asigur pe toţi că nu voi avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele pe care le-am luat”, a spus Dragnea.

Listele de aleşi, aprobate de cetăţeni
El a precizat ca la Congresul extraordinar din 18 octombrie va spune “lucrurile mai apăsat”. Dragnea a mai declarat că la şedinţa Comitetului Executiv Naţional va propune ca în Statut să se introducă o prevedere potrivit căreia preşedinţii de organizaţie să fie aleşi de toţi membrii formaţiunii respective aşa cum preşedintele partidului este ales de toţi membrii. El a adăugat că va propune, de asemenea, colegilor din CExN să fie de acord ca pentru alegerile locale lista de consilieri locali să fie validată sau invalidată de către cetăţeni printr-o consultare populară largă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here