PSD decide ASTĂZI structura viitorului cabinet Ponta

154

UPDATE
16.30 : Premierul Victor Ponta va anunța, la Palatul Parlamentului, componența noului Guvern.
15.30 : Se semnează acordul politic UDMR-USD, pe baza programului guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2012, potrivit anunţului făcut de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a precizat că Uniunea va intra la guvernare cu un post de vicepremier şi de ministru al Culturii (Kelemen Hunor), ministerul mediului ( Attila Korodi) şi 14 posturi de secretari de stat.
14.30 : Sedință a liderilor USD, la Parlament.
Ştire in curs de actualizare.

Social-democraţii se vor reuni astăzi, începând cu ora 18,00, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, pentru a decide viitoarea structură a Cabinetului Ponta – fără PNL, urmând ca marţi aceasta să fie prezentată Parlamentului.
De asemenea, social-democratii vor analiza si situatia politica a Romaniei, precum si variantele existente pentru conturarea unei majoritati parlamentare care sa sustina viitorul Executiv.
Si subiectul alegerilor europarlamentare va reveni in discutia social-democratilor reuniti in sedinta CEX, potrivit secretarului general al PSD, Andrei Dolineaschi.
“Se vor discuta multe chestiuni. Si alegeri europarlamentare, si noua structura a Guvernului. Sunt multe de decis la Comitetul Executiv, avand in vedere si situatia politica”, a declarat acesta, joi, pentru Agerpres. Premierul Victor Ponta a anuntat ca marti, 4 martie crt., va veni in fata Parlamentului cu noua formula guvernamentala.
“Important este ca marti vom merge in fata Parlamentului pentru un nou vot referitor la structura si compozitia politica a Guvernului. (…) De marti vom avea ministri plini si cel mai important lucru pentru Romania este sa avem stabilitate si continuitate in ceea ce facem”, a declarat miercuri Ponta.
Ca să treacă de Parlament, noul Guvern are nevoie 288 de voturi.
În prezent, USD are în cele două Camere 192 de deputați și 86 de senatori. Dacă adăugăm și voturile minorităților naționale guvernul USD ar fi sprijinit de 305 parlamentari. Cu sprijin UDMR s-ar ajunge la 321 de voturi pentru Cabinetul Ponta III.(Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here