PSD a validat 33 de primari din 35, PNL 11 din 14

259

uslPrimarii în funcţie de la PSD şi PNL au fost chemaţi ieri la ora 11.00 la sediul USL Gorj(sediul PSD) în vederea stabilirii candidaturilor lor la funcţiile de edili locali, la alegerile din 10 iunie.

Primarii în exerciţiu au fost desemnaţi candidaţi pentru alegerile locale, în conformitate cu protocolul USL. De asemenea, din partea PNL au mai fost desemnaţi, în cadrul şedinţei, o serie de candidaţi care nu sunt primari în exerciţiu. PNL-ul are în funcţii 14 edili, dar au fost validaţi o parte. Primarul Ion Ciobea de la Muşeteşti a lipsit, fiind plecat cu treburi ale localităţii, la Craiova.

PSD face sondaj la Vladimir

De la PSD au fost validaţi 33 din 35 de primari, urmând să se facă sondaje de opinie, la solicitarea organizaţiilor locale, la Fărcăşeşti şi Vladimir. La Fărcăşeşti primarul PSD este după gratii, adică Constantin Pârvulescu, iar la Vladimir, edilul Aurel Băcanu Vladimirescu nu prea ştie dacă mai candidează. Vladimirescu a fost surprins anul trecut la o şedinţă UNPR, prezenţa sa acolo punând semne de întrebare colegilor din PSD.

11 primari liberali validaţi

Practic s-au validat 49 de candidaţi USL, în exerciţiu, plus cei trei candidaţi nominalizaţi de PNL, Toma Stamatoiu la Turceni, Bebe Tauru la Urdari şi pentru Bărbăteşti, actualul viceprimar liberal în exerciţiu, Adrian Mangu. Au fost validaţi primarii PNL din Peştişani (Florin Pavel), Târgu-Cărbuneşti (Mihai Mazilu), Stejari (Ştefan Lupu), Cîlnic (Dumitru Vulpe), Ciuperceni (Dumitru Tăloi), Scoarţa(Aurelian Cotârlău), Drăguţeşti (Vasile Moşoiu), Runcu(Adi Câmpeanu), Aninoasa (Ilie Petroi), Polovragi (Ştefan Făsuescu) şi Bumbeşti-Jiu (Constantin Bobaru). Au mai fost validaţi drept candidaţi PNL, din partea USL, Dumitru Gâlceavă la Turceni, Alexandru Braia la Bâlteni, acesta mai candidând şi în 2008 în primul tur obţinând 17,98%, Adrian Mangu la Bărbăteşti, Toma Stamatoiu la Turburea şi Bebe Tauru la Urdari. Deci practic liberalii au validat 16 candidaţi pentru locale.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here