Prozatoarea Aurora Dumitrescu și-a lansat cartea “Cagliostro” și la Târgu-Jiu!

494

Aurora Dumitrescu, cunoscuta prozatoare din Craiova, autoarea cărților Drumuri, Roata și Bipolara, și-a lansat, vineri, la Târgu-Jiu romanul “Cagliostro”, pe care l-a scris în 2014, acesta fiind distins cu premiul I pentru proză consacrată la un concurs de gen. Evenimentul a fost găzduit de Ducu’ Pub din zona 9 Mai a municipiului Târgu-Jiu, transformat pentru o seară într-o cafenea literară, în prezența unor cunoscuți oameni de litere și iubitori de literatură din Gorj și din Craiova. Amfitrionul evenimentului a fost scriitorul Alex Gregora.

După ce au fost prezentați invitații la eveniment de către Alex Gregora, lansarea cărții “Cagliostro’’ s-a făcut cu discursuri susținute de către oaspeții din Craiova, care au vorbit atât despre volum, cât și despre autoarea cărții ce a fost lansată și la Craiova, București, Oradea, dar și la Severin. De altfel, Aurora Dumitrescu s-a născut pe data de 4 octombrie 1975 la Craiova. A debutat în 2012 cu volumul de proză Drumuri, o mărturisire autentică a propriei experienţe de viaţă, cartea fiind expusă și ea la Târgu-Jiu și achiziționată de cei prezenți. În 2013 scrie Roata, o continuare a volumului Drumuri, persistând în literatura de dezvoltare personală. În 2014 apare romanul Cagliostro, distins cu premiul I pentru proză consacrată la concursul Alexandru Macedonski în anul 2015. Cagliostro nu este propriu-zis un roman istoric, ci mai degrabă un roman de o profundă spiritualitate. Urmează Bipolara care introduce cititorul în lumea ireală şi fascinantă a unui personaj, care nu mai ştie să discearnă realul de imaginar.

De ce, Cagliostro?
Romanul este prezentat, la Târgu-Jiu, de cei care au avut ocazia să-l citească, drept un volum captivant, care trece din istorie în realitatea actuală, ce poate fi chiar transpus ușor cinematografic. Autoarea este prezentată drept curajoasă și stăpână pe cele scrise, care a abordat un subiect interesant care atrage pasionații de lectură, dar și drept un scriitor care vine în întâmpinarea cititorilor incitându-i să-i citească cărțile. Aurora Dumitrescu le-a mulțumit celor care au vorbit despre ea și volumele ei, gazdelor, citindu-le celor prezenți două pasaje din romanul Cagliostro, care au stârnit aplauzele celor prezenți. A povestit înainte cum a luat contact cu Cagliostro, după o vizită făcută în Italia, când a vizitat închisoarea muzeu unde contele a fost întemnițat pe viață, vorbind cu localnicii despre acesta, personaj considerat în istorie un șarlatan, un fals profet, fiind acuzat de erezie. “Ceea ce am văzut în chilia în care el a trăit m-a determinat să caut. Am găsit flori proaspete pe pat, Cagliostro fiind încă omagiat. Am simțit foarte multă iubire din partea oamenilor care au pus acele flori pe patul lui Cagliostro. Acest lucru m-a determinat să caut și alte surse de documentare. Am accesat internetul găsind postată la liber o carte document a unei scriitoare din Constanța, Cătălina Niță, care înainte de a muri a lăsat această carte în care a adunat mărturii din epoca respectivă. Atunci am aflat că Cagliostro a fost un mare medic care a vindecat peste 15.000 de pacienți la vremea respectivă. Oamenii, pacienții săi l-au adorat că a avut o viață diferită, iar el s-a sacrificat pentru ei. Acest lucru nu a convenit bisericii și lumii medicale de atunci care conlucrează și-l închid pe Cagliostro pe viață. Eu în romanul meu îl iau pe Cagliostro din trecut și îl aduc în prezent”, a explicat scriitoarea care a împărțit apoi o sumedenie de autografe pe cărțile achiziționate de public.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here