Propunere: Fosta seră a Clubului Copiilor Motru, reabilitată cu sprijinul Consiliului Local

985

În jur de 15.000 de lei ar fi necesari pentru reabilitarea fostei sere a Clubului Copiilor Motru, nefuncțională de aproape două decenii, banii putând fi aprobați de către aleșii locali din bugetul municipalității. Propunerea îi aparține viceprimarului Cosmin Morega, căruia, în urma unor întâlniri cu cetățenii și profesorii Clubului Copiilor, i s-a cerut să intervină pentru reabilitarea serei și punerea ei la dispoziția elevilor din oraș.

Elevii din Motru ar putea studia modul de creștere al plantelor, așa cum au făcut-o cu ani în urmă părinții lor, la Clubul Copiilor din oraș. Asta dacă aleșii locali vor fi de acord să investească de la bugetul local 15.000 de lei pentru reabilitarea fostei sere a clubului. Odată crescute în seră, plantele îngrijite de către copii, ar putea ajunge și în parcurile și jardinierele din oraș, împodobind zonele verzi din municipiu. Într-o primă etapă, Morega a informat CL Motru cu privire la această solicitare, pentru depistarea căii legale de realizare a unui parteneriat Primărie-Clubul Copiilor și pentru inițierea unui proiect de hotărâre de reabilitare a acestui obiectiv, aflat în incinta clubului, cu sprijinul Direcției Publice Motru.
“Sper să găsesc înțelegere la toți aleșii locali indiferent de culoarea politică, în acest sens inițiind un proiect comun cu privire la această investiție. Scopul este acela de a implica copiii în astfel de activități și a-i ține cât mai departe de calculator, tabletă ori telefon”, a spus viceprimarul.
La acest club mai există și alte secții recreative pentru elevi. Peste 200 de copii studiază, în prezent, la Clubul Elevilor Motru, ei fiind înscriși la una sau mai multe secții ale instituției. Cu 20 de ani în urmă aici se studia creșterea plantelor, electronică, pirogravură, carting, discipline care nu se mai predau, din păcate, și acum.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here