Proprietarii maşinilor de lux plătesc diferenţă de impozit

131

directia de venituri facuta de mineTârgujienii cu maşini puternice de peste 2.000 de centimetri cubi trebuie să treacă din nou pragul Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu pentru a achita diferenţe de plată după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal. Proprietarii de maşini din municipiul Târgu-Jiu sunt nevoiţi să achite alte impozite şi asta dacă autoturismele din vigoare au o capacitate a motorului de peste 2.000 centimetri cubi.

Conform prevederilor de modificare a Codului Fiscal, deţinătorii autovehiculelor plătesc impozitul auto anual în funcţie de un preţ fixat pentru fiecare cei câte 200 centimetri cubi ai motorului.

“Diferenţa de impozit pe acest an poate fi achitată până la sfârşitul lunii decembrie, însă dacă vin la noi să facă aceste plăţi până la 30 septembrie, vor primi o bonificaţie de zece la sută din respectiva diferenţă de achitat”, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri.

Peste 700 de “restanţieri”

masinaConform conducerii Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu, la nivelul municipiului există 735 de persoane fizice care sunt nevoite să achite o diferenţă de impozit deoarece maşinile personale depăşesc capacitatea de 2.000 centimetri cubi.

“Cam aceeaşi este situaţia şi pentru persoanele juridice, al căror număr depăşeşte tot cifra de şapte sute, diferenţa de debite dintre cele fizice şi juridice nefiind mult modificată”, a precizat Budulan.

Astfel, pentru târgujienii ale căror maşini au motoare cu capacitate cuprinsă între 2.001 – 2.600 centimetri cubi, ei vor achita câte 72 de lei pentru fiecare grupă de câte 200 centimetri cubi, cei cu valoarea maximă de 2.600 achitând 1.008 lei.

“Până la 1 iulie, ei achitau cinci sute patru lei, iar proprietarii de maşini a cărora capacitate este între două mii şase sute şi trei mii centimetri cubi vor plăti o sută patruzeci şi patru de lei pentru fiecare două sute de centimetri cubi în plus. De asemenea şi cei care au motoare de peste trei mii centimetri cubi vor plăti diferenţe de până la două sute nouăzeci de lei pentru fiecare unitate de două sute centimetri cubi”, a mai spus şefa Direcţiei Publice de Venituri.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here