Promisiunea lui Orban: Finalizăm BRUA. Conducta trece și prin Gorj!

651

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vatra Dornei, că în acest an vor fi finalizate tronsonul de pe teritoriul României al proiectului BRUA și gazoductul Ungheni-Chișinău, ambele sub coordonarea Transgaz.
„În cursul acestui an, vom finaliza BRUA (gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria – n.red.), tronsonul de pe teritoriul României”, a spus Orban, precizând că Guvernul și-a propus ca un număr mare de comunități locale să aibă acces la gaz. „Obiectivul nostru este să extindem rețelele de gaz, magistralele, astfel încât să permitem accesul la gaz la cât mai multe comunități locale. România are gaz și cetățenii români nu pot să aibă acces la gaz, iar foarte multe comunități locale sunt private de accesul la gaz. Dezvoltarea rețelei de gaz natural face parte din programul nostru de dezvoltare a infrastructurii, ca o bază pentru dezvoltarea economică a României și pentru asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii români”, a mai spus Orban.
Proiectul BRUA, conducta europeană de transport a gazelor naturale ce va lega Bulgaria de România, Ungaria și Austria, este o investiție de peste 500 de milioane de euro. Potrivit Transgaz, conducta se va desfășura pe o lungime totală de 1.318 km, din care 528 km pe teritoriul României, unde va traversa 11 județe, inclusiv Gorj.
În Gorj, conducta este situată pe teritoriul administrativ al comunelor Dănciulești, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Scoarța, Bălănești, Turcinești, Schela și al orașelor Târgu-Cărbunești și Bumbești-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here