“Promenada Inimilor 2018” are loc sâmbătă

191

Clubul Rotary din Târgu Jiu împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Forumul Naţional de Prevenție și Clubul Interact Târgu Jiu continuă programul “Promenada Inimilor 2018”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Evenimentul are loc sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 10.30. Se va organiza pe acest traseu un cros și sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu Jiu.

Clubul Rotary Târgu-Jiu continuă și în 2018, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. “La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară.

Traseu de 2 kilometri
Traseul din Târgu Jiu are o lungime de doi kilometri, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central. Sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 10.30, se va organiza pe acest traseu un cros, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu-Jiu. Toți participanții vor primi diplome de participare iar primii 70 de participant înscrisi vor primi și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății.
„Clubul Rotary Târgu-Jiu încurajează mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare.” declară Cătălin Dăneț – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.
Program iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here