Proiectul sistemului de salvare montană, semnat de Răzvan Murgeanu

163

semnare contractO delegaţie ministerială în frunte cu primul ministru al ţării a fost prezentă ieri la sediul Prefecturii Gorj pentru semnarea contractului de finanţare pentru realizarea sistemului integrat de salvare montană în judeţul Gorj.

semnare contract (1)Răzvan Murgeanu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este cel care a semnat ieri la Târgu-Jiu contractul de finanţare pentru implementarea sistemului integrat de salvare montană la nivelul judeţului Gorj. Durata de implementare a proiectului este de 19 luni şi presupune amenajarea cu toate cele necesare a nouă posturi salvamont pe raza judeţului nostru. Potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, bugetul total al proiectului este de 9.203.949, 60 lei, iar contribuţia CJ Gorj este de 2%.

Călinoiu, este cel care alături de Murgeanu şi Marilena Bogheanu, directoarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest (ARDRS) Oltenia, au semnat contractul finanţat din Fondul Social European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Regional. Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turistică, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice. Obiectivul general al proiectului este valorificarea resurselor naturale în scop turistic, prin asigurarea condiţiilor specifice de siguranţă a turiştilor în arealul muntos gorjean. Principalul obiectiv specific este amenajarea a nouă posturi salvamont prin construirea a şase clădiri şi reabilitarea a altor trei existente

22 de proiecte pentru Gorj

Potrivit directoarei ADRSV Oltenia, Marilena Bogheanu, miercuri şi joi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat şase contracte de finanţare a căror valoare nerambursabilă totalizează 11,4 milioane de euro pentru regiunea Olteniei „Prin Programul Operaţional Regional pe care îl gestionăm, 177 de proiecte la nivelul regiunii au fost semnate şi totalizează peste 360 de milioane de euro. S-au depus 672 de proiecte pe cele 11 scheme de finanţare domeniile majore de intervenţie care solicită peste 600 de milioane de euro pe 2007 -2013 la nivelul judeţelor din Oltenia. La Gorj, s-au depus până în prezent pe POR 99 de proiecte care totalizează 130 de milioane de euro şi s-au contractat 22 de proiecte în valoare de aproape 60 milioane de euro. Cele mai multe s-au semnat de către CJ Gorj şi de către Consiliul Local Târgu-Jiu. De asemenea, urmează să se semneze proiecte pe centre sociale care vin să sprijine categorii defavorizate, copii şi persoane cu dizabilităţi, şi precizăm că şi în domeniul sănătăţii s-a semnat un contract pe ambulatoriu, cât şi pe echipamente pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Marilena Bogheanu.

Aceasta a precizat că proiectul ce a fost semnat la Târgu-Jiu este foarte important pentru Gorj: „Judeţul Gorj are un foarte mare potenţial în domeniul dezvoltării turismului şi de aceea autorităţile publice locale se preocupă în mod deosebit ca să creeze un cadru propice pentru atragerea altor investiţii”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here