Proiectul Comenius continuă la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”

246

Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu a participat în perioada 17-21 martie la a treia reuniune din proiectul Comenius “Once Upon A Time…” ce se desfăşoară în perioada 2013-2015, alături de celelalte nouă ţări partenere: Cipru, Polonia, Lituania, Grecia, Olanda, Spania, Portugalia, Turcia şi Marea Britanie la activităţile desfăşurate în Istanbul. Parteneriatul Multilateral Comenius are număr de referință 13-PM-653-GJ-CY, cu durata de 2 ani şi este finanţat de către Comisia Europeană cu suma de 24.000 euro, în cadrul Programului sectorial Comenius din Programul “Învățare pe tot Parcursul Vieții”.

Şcoala a fost reprezentată de cinci cadre didactice, respectiv: Zamfir Livia- director, Petrică Ileana- Ramona –coordonator proiect, Spahiu Viorica-Floarea-manager proiect, Dumitrescu Mia, Făgaşi Ioana- membri proiect şi un număr de şase elevi ai şcolii din clasele a VII- a şi a VIII- a: Berele Ana-Maria, Ghincea Adelin, Mihai Alexandru, Mîţu Adina, Popescu Constantin-Dan şi Cola Grig Sebastian. Elevii şcolii noastre au stat la familiile elevilor din şcoala gazdă. Aceştia au comunicat între ei în limba stabilită în cadrul proiectului, respectiv limba engleză.
comenius2Activităţile la această reuniune de proiect din Istanbul s-au desfăşurat în Şcoala Orhangazi Ilkogretim Okulu, cât şi în împrejurimi, scoţând în evidenţă valenţele formative ale acestui schimb intercultural. Profesorii au participat la şedinţe de proiect, s-au implicat în buna desfăşurare a activităţilor cu elevii. Toate obiectivele turistice vizitate: Muzeul Palatului Topkapi, Palatul subteran, Muzeul Sfânta Sofia, Moscheia Albastră, Turnul Galata, plimbarea cu vaporul în Strâmtoarea Bosfor, amintesc de o legendă specifică locului, aşa cum este tematica proiectului nostru. Reuniunea din Turcia a fost un real succes aşa cum au afirmat toţi partenerii din proiect. Atât dascalii, cât şi elevii au avut de învăţat din cultura, tradiţiile şi modul de viaţă al acestui popor.
Proiectul “Once Upon A Time…” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect a Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu -Jiu, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Făgaşi Ioana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here