Proiectul ,,Camera cu povești” continuă cu o incursiune în lumea lui Ion Creangă

620

O nouă întâlnire din cadrul proiectului ,,Camera cu povești”, organizat de Filiala pentru Copii a Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” va avea loc, astăzi, începând cu ora 13.00. De această dată, participanții sunt invitați la o incursiune în lumea povestirilor lui Ion Creangă.

Proiectul ,,Camera cu povești” a demarat în luna septembrie și se va desfășura până pe 17 decembrie. În cadrul acestui proiect au fost organizate deja mai multe întâlniri online, prin ZOOM, întâlniri ce le-au oferit elevilor ocazia de a călători în lumea mai multor opere literare.
Subiectul întâlnirii de astăzi este lumea creației literare a lui Ion Creangă. ,,Scriitorul Ion Creangă este recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale. El este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice ,,Amintiri din copilărie”.
Creația literară a sa aduce către cititori, mai ales pentru cititorii proaspăt intrați în lumea feerică a cărților, deschisă de magia cititului, o atmosferă mai puțin cunoscută ca realitate, poate, dar mereu atractivă. Lumea de poveste, imaginată sau inspirată și modelată, a unui trecut ce se vrea mereu descoperit, cu personaje care te cheamă ca o amintire chiar dacă ea nu exista înainte, se transformă în sufletul fiecărui cititor cu inima deschisă încă spre copilărie, spre basm”, spun coordonatorii proiectului. La întâlnirea de astăzi vor participa elevi din clasele I-IV.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here