Proiect pentru tinerii fotografi, la Târgu-Jiu

168

Grupul informal de tineri “Constantin Brâncuşi” desfăşoară, în perioada 1 septembrie 2012 – 25 februarie 2013, în Târgu-Jiu, proiectul “A new approach on photography”, a transmis, marţi, managerul proiectului, Robert Ciocotoiu. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul “Tineret în Acţiune”, rolul acestuia fiind de dezvoltare a spiritului antreprenorial şi creativ în domeniul artei fotografice în rândul tinerilor din Gorj.

Grupul ţintă este reprezentat de tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, care au ca pasiune arta fotografică şi îşi doresc îmbunătăţirea cunoştinţelor în acest domeniu. Principalele activităţi ale proiectului sunt organizarea unui curs de iniţiere în tehnica şi arta fotografică, ce se va desfăşura la Săcelu, în perioada 13-16 septembrie, organizarea unui concurs de fotografie în liceele din Târgu-Jiu, având ca temă principală “Photovoice” şi prezentarea unei expoziţii de fotografie, cu imaginile captate de tinerii participanţi la proiect. El este realizat cu ajutorul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, al Asociaţiei “Scout Society”, al Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj. Echipa de organizare a proiectului este un grup informal, format din 10 persoane, majoritatea membrilor acestuia fiind voluntari la diferite ONG-uri de tineret din Gorj.

20 de tineri, în proiect
Activităţile în care aceştia s-au implicat, fac parte din sfera educaţiei non-formale şi în special a voluntariatului, ca modalitate de învăţare şi de dezvoltare a abilităţilor personale. Grupul Informal promovează dezvoltarea capacităţilor fizice, intelectuale şi spirituale ale tinerilor, precum şi educarea lor în spiritul cultivării respectului şi dragostei faţă de om şi mediul înconjurător, în vederea formării ca cetăţeni responsabili, membri demni ai comunităţilor locale, naţionale şi internaţionale.
Organizatorii îşi propun ca prin acest proiect să implice 20 de tineri în activităţi ce le vor dezvolta acestora spiritul antreprenorial, inovaţia şi imaginaţia în domeniul artei fotografice, lucrul în echipă, precum şi implicarea activă în viaţa comunităţii locale.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here