Proiect educaţional de amploare, în cadrul Şcolii Generale Cărpiniş

510

proiectProiectul educaţional ,,E ZIUA TA, MĂMICO!’’, desfăşurat în data de 8 martie a urmărit dezvoltarea sentimentului de dragoste în rândul celor mai mici dintre noi, a copiilor, faţă de fiinţa cea care le-a dat viaţă, cel mai drag element al orânduirii lumeşti ,,MAMA’’.

Fiecare îşi aminteşte cu plăcere de copilăria plină de peripeţii, când mama ne urmărea paşii, povăţuindu-ne către o realizare ulterioară a vieţii. Câtă duioşie, câtă bucurie pe chipul şi în sufletul oricărei mame, atunci când îşi strânge puiul în braţe, alintându-l cu drag în fel şi chip astfel încât somnul de leagăn să-i fie cât mai uşor şi dulce. Emoţia apare şi ea, copilul începe uşor să gângure iar vocea mamei îl încălzeşte, dându-i aripi spre a explora universul. Timpul se scurge cu repeziciune, copilul bate pentru prima data la poarta vieţii, GRĂDINIŢA. Aici uşa o deschide cu atâta entuziasm o doamnă educatoare, care pe acest tărâm proiect3fermecat îl va introduce în lumea poveştilor cu zâne şi fii de împăraţi, a poeziei, a jocului. Câtă mulţumire în rândul mamei, atunci când puiul ei are prima reprezentaţie la serbare, câtă bucurie în proiect4sufletul educatoarei pentru ca rodul muncii sale a prins contur. Pentru a marca minunata zi de 8 martie 2012 în catalogul celor mai senine zile ale vieţii, am implementat proiect5acest proiect educaţional în cadrul Şcolii Generale Cărpiniş, cu aportul doamnelor educatoare de la structurile arondate unităţii noastre şcolare, a preşcolarilor pe care dumnealor îi îndrumă şi a părinţilor acestora.

Paşii din proiect

Cele 5 etape ale proiectului au constat în: confecţionare de mărţişoare, confecţionare de felicitări proiect2pentru 8 martie, expoziţie de mărţişoare şi felicitări, pregătire de scenete pentru serbările dedicate zilei de 8 martie şi ,,E ziua ta, mămico!’’-serbare dedicată mamei. Fiecare educatoare a participat cu un număr de cinci preşcolari, care au trebuit să parcurgă toate etapele concursului. În pauzele etapei finale, organizată pe data de 08 martie 2012 au participat cu lucrări muzicale şi elevi din cadrul instituţiei. Invitaţi speciali au fost cadrele didactice pensionare care au avut un rol primordial în dezvoltarea culturii la nivelul comunei Crasna, asigurând totodată o educaţie aleasă generaţiilor şi generaţiilor de elevi pe care i-au îndrumat. Au fost acordate, în final, 40 de premii şi diplome preşcolarilor, 20 de diplome elevilor şi 60 de diplome doamnelor educatoare şi cadrelor didactice pensionare.

Director – Prof. GEORGE CIOCÎRLAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here