Proiect derulat de Centrul de Calcul Târgu-Jiu, finalizat cu succes! Rezultatele cercetării, publicate într-o revistă de renume mondial

2976

Centrul de Calcul Târgu-Jiu a finalizat cu succes un proiect de cercetare științifică, realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în prestigioasa revistă de ,,zonă roșie”, de profil, IEEE Access.

Proiectul de excepție este intitulat ,,Cercetări și transfer de cunoștințe în domeniul tehnologiilor și instrumentelor software pentru informatizarea proceselor industriale (TISIPRO)”. Activitățile de cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală au fost desfășurate prin colaborare efectivă între cei doi parteneri, fiind urmărit un obiectiv comun pe baza diviziunii muncii și a domeniului de aplicare ale acestora, participare la conceperea activităților, contribuție la punerea lor în aplicare și împărțirea riscurilor financiare, tehnologice, științifice și de altă natură, precum și rezultatele acestora.
Munca cercetătorilor din cadrul Centrului de Calcul Târgu-Jiu a fost una încununată de succes, rezultatele proiectului fiind publicate în prestigioasa revistă de profil IEEE Access.
,,Proiectul de cercetare pe care Centrul de Calcul SA l-a derulat în colaborare cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică a fost unul de succes. Noi am efectuat toate obiectivele prevăzute în contract, cu ajutorul protocolului DNP3 și securizare a comunicațiilor cu ajutorul infrastructurii de cheie publică PKI. Rezultatele proiectului de cercetare au făcut obiectul unui articol publicat de prestigioasa revista de cercetare IEEE Access https://ieeeaccess.ieee.org/, ceea ce certifică întreaga calitate a cercetării efectuate de echipa mixtă Centrul de Calcul SA și Universitatea din Craiova. Publicarea în revista IEEE Access (jurnal de zonă roșie) este premiată și de Guvernul României, prin UEFISSCDI, cu o bursă de 6.000 de lei, pentru întreaga echipă de cercetare”, a declarat Dragoș Ionică, directorul Centrului de Calcul Târgu-Jiu și responsabil al proiectului.Proiectul a debutat la finele anului 2017, iar printre obiectivele și activitățile derulate de echipa de cercetare a Centrului de Calcul Târgu-Jiu s-au numărat: Analiza și modelarea instrumente software pentru securizarea și stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurențial și de la distanță – activități de cercetare industrială: Analiza și modelarea instrumente software pentru securizarea și stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurențial și de la distanță, Dezvoltarea unor pachete software pentru securizarea și stocarea de date de mari dimensiuni, accesul concurențial și de la distanță, Achiziția datelor experimentale, prelucrarea acestora și validarea modelelor obținute; Dezvoltarea de instrumente software de analiză, stocare, acces concurențial, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control pentru mediu industrial – activități de cercetare industrială: Dezvoltarea de instrumente software de analiză, stocare, acces concurențial, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control, Implementarea unor pachete software de analiză, stocare, acces concurențial, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control, Determinarea performanțelor instrumente software de analiză, stocare, acces concurențial, real-time a datelor de mare capacitate pe servere, SCADA/HMI sau Remote Control încep să fie din ce în ce mai utile în mediul industrial, într-un mediu cu interfețe simulate ale sistemelor reale și validarea rezultatelor. Echipa mixtă de cercetare în cadrul proiectului a fost formată din: Marius Marian (Universitatea din Craiova), Adelin Cusman (Centrul de Calcul SA), Florin Stîngă (Universitatea din Craiova), Dragoș Ionică (Centrul de Calcul SA) și Dan Popescu (Universitatea din Craiova).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here