Proiect de 720.000 euro, aproape de final

318

Proiectul de montare a platformelor subterane pentru colectarea gunoiului la nivelul municipiului Târgu-Jiu se apropie de final. Cu un cost de 720.000 euro, proiectul a debutat în anul 2013, iar până acum au fost montate 59 de platforme subterane în Târgu-Jiu.
Potrivit lui Luis Popa, administrator în cadrul societăţii Polaris, operator de salubrizare, la ora actuală, în cadrul acestui proiect, a mai rămas de montat o singură platformă. “Proiectul de montare a celor 60 de platforme subterane urmează să se finalizeze. Mai avem de montat o singură platformă, dar deocamdată nu suntem siguri în ce zonă. Noi ne-am gândit la zona din apropierea Hotelului Gorj, însă nu este o certitudine, deoarece zona de acolo are multe reţele subterane. Astfel de platforme subterane mai avem montate şi la Bumbeşti-Jiu, numărul celor de acolo fiind de 8. Dacă vom avea solicitări şi în cele 12 localităţi din judeţul Gorj unde noi oferim servicii, vom încerca să montăm, însă, până acum, nu au venit astfel de solicitări”, a declarat administratorul firmei Polaris.
Aceste platforme sunt prevăzute cu guri de introducere a deşeurilor în containere, care sunt în subteran. Când sunt pline, autospeciala de ridicare a deşeurilor are un sistem de cuplare la instalaţia hidraulică a platformei care o ridică pentru a scoate containerele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here