Prognoza meteo pentru intervalul 16-29 ianuarie

185

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general rece în majoritatea regiunilor, deși după data de 23 ianuarie valorile termice vor ajunge chiar și la 6 grade pe timpul zilei, în timp ce ninsori slabe vor cădea atât în intervalul 16-18 ianuarie, cât și după 25 ianuarie, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 16 – 29 ianuarie.

În Oltenia, vremea rece va persista pe parcursul primei săptămâni, când în timpul nopților va fi ger, mai intens în 19 și 20 ianuarie. Temperaturile maxime vor ajunge până la—6 grade, iar cele minime până la—14 grade Celsius. După 24 ianuarie sunt estimate valori termice în creștere treptată ce se vor apropia de normele climatologice ale ultimei decade din ianuarie, ziua între—1 și 4 grade, iar noaptea între—9 și—3 grade. În primele zile ale intervalului de referință va ninge, în general, moderat cantitativ, iar în intervalul 25 — 29 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai crescută.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. În zonele montane se vor înregistra valori diurne ce vor oscila între—10 și—4 grade, în timp termometrele vor arăta, pe timpul nopților, între—18 și—10 grade Celsius, în medie. După data de 23 ianuarie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma climatologic specifică perioadei, cu medii ale maximelor de la—4 la două grade Celsius și ale minimelor de la—12 la—6 grade. Ninsori slabe, cu caracter local, vor fi în intervalul 17-18 ianuarie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește, din nou, după data de 26 ianuarie. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here