Profesori din Spania, Turcia, Ungaria şi Bulgaria, în vizită la Primăria Târgu-Jiu

220

Viceprimarul Iulia Vână a primit, ieri, o delegaţie de profesori din patru ţări străine. Aceştia se află în municipiul nostru datorită parteneriatului pe care îl au cu Grădiniţa Nr. 8, în cadrul unui proiect Comenius. Iulia Vână recunoaşte că a avut emoţii în momentul în care a salutat fiecare cadru didactic în limba maternă, însă frumosul ei gest i-a impresionat pe oaspeţii străini.

Grădiniţa Nr. 8 din municipiul Târgu-Jiu găzduieşte, în această perioadă, întâlnirea ce are loc în cadrul unui Proiect Comenius. Unitatea de învăţământ târgujiană are parteneri din ţări precum Spania, Turcia, Ungaria şi Bulgaria. Ieri, delegaţia de cadre didactice a trecut pragul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, fiind întâmpinată de viceprimarul Iulia Vână. Aceasta a fost încântată de vizită, cu atât mai mult cu cât Consiliul Local Târgu-Jiu îmbrăţişează astfel de cooperări. Totuşi, Iulia Vână mărturiseşte că a avut şi emoţii. „Cele mai mari emoţii le-am avut când i-am întâlnit, deoarece mi-am propus să le dau „Bună ziua!” în limba fiecărui participant şi am reuşit să fac acest lucru. Cadrele didactice care ne-au vizitat provin din Spania, Turcia, Ungaria şi Bulgaria, fiind partenerele Grădiniţei Nr. 8 din Târgu-Jiu, în cadrul unui Proiect Comenius. Cu ocazia acestei întâlniri, am diseminat informaţii despre proiectul aflat în derulare şi despre proiectele viitoare; fiecare participant a făcut o prezentare a activităţii unităţii de învăţământ în care profesează. Consiliul Local îmbrăţişează astfel de acţiuni şi suntem deschişi acestor tipuri de cooperării”, a menţionat Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
Atât oaspeţii, cât şi gazdele întâlnirii de ieri au apreciat acţiunea ca fiind una de succes. Trebuie amintit, de asemenea, faptul că mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului nostru sunt partenere în diverse proiecte Comenius.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here